Europol sætter stort ind mod nyt pædofilt net-fænomen

Livestreamede sexovergreb af børn på internettet er i stigning, fastslår Europol

Se meget mere i Ekstra Bladet + (Video: Anthon Unger)

'Brugen af internettet som platform for seksuelle misbrugere til at kommunikere, lagre og dele materiale med seksuel udnyttelse af børn fortsætter med at være en af internettets mest skadelige og afskyelige aspekter'.

Sådan indleder Europols European Cybercrime Center (EC3) deres årsrapport fra 2016.

I samme rapport slår EC3 fast, at 'livestreaming af børn på tværs af landegrænser bliver stadig rapporteret som en stigende trussel'. Derfor er fænomenet også et af organisationens hovedfokusområder.

De pædofiles tag selv-bord

Ekstra Bladet retter fokus mod de titusindevis af børn i Filippinerne, som dagligt bliver udsat for seksuelle overgreb foran et webcam til pædofiles fornøjelse.

Overgrebene sendes live fra børnenes hjem i de fattigste dele af landet til de pædofiles stuer verden over. Et show koster fra 100 helt op til flere tusinde kroner, alt efter hvad der skal ske på skærmen. Det er kunden, der bestemmer.

I Danmark kaldes fænomenet Rape on demand – voldtægt på bestilling.

Vi har besøgt de fattige slumkvarterer i Filippinerne, hvor overgrebene finder sted. Vi har talt med ofrene, deres familier, med bagmænd i sexindustrien og med myndighederne, som forsøger at stoppe en online-industri, som på kort tid har vokset sig til en millionforretning.

Ifølge flere kilder, der arbejder med sager om voldtægter på bestilling og som Ekstra Bladet har været i kontakt med, tyder det på, at de nordiske lande er stærkt repræsenteret i kriminalstatistikken på området.

Filippinske børn helt ned til spædbarnsalderen er ofre for pædofile mænds ønsker om livestreamede seksuelle overgreb. Foto: Anthon Unger
Filippinske børn helt ned til spædbarnsalderen er ofre for pædofile mænds ønsker om livestreamede seksuelle overgreb. Foto: Anthon Unger
 

Men Europol, der forsøger at danne sig det fulde overblik over medlemslandenes internet-pædofile, vil ikke sætte tal på.

- Vi har tal, men de fleste er hemmeligt-stemplede, da de er del af en igangværende efterforskning. Der ud over vil vi aldrig påstå, at vi har et fuldstændigt overblik over fænomenet, står der i en mail fra Europol til Ekstra Bladet.

Af samme årsag vil Europol heller ikke bekræfte, at pædofile fra Norden er overrepræsenteret inden for sager om voldtægter på bestilling.

- Det er en fænomen, vi ser på tværs af hele Europa, men det er sandt, at Nordeuropæiske lande er kendt for at bruge flere ressourcer på efterforskning af dette fænomen sammenlignet med deres europæiske nabolande, lyder det fra Europol.

På rov online

Ifølge FN og FBI er der ca 750.000 pædofile online hvert eneste sekund. Det massive kundegrundlag efterspørger i stigende grad livestreamede voldtægter og overgreb på børn mod betaling, og det er ifølge organisationen Terre Des Hommes med til at øge udbuddet i de mørkeste kroge af internettet. ’Kriminelle, fattige forældre og udsatte børn bliver draget af muligheden for at kapitalisere på udbuddet af børn online’, skriver organisationen i en omfattende rapport om problemet fra november 2013.

De står bag

Sexrederne ledes ofte af en eller to bagmænd, som hverver børnene – enten fra gaden eller også finder de sexarbejderne blandt deres egne børn. Det er altså ofte enten et familiemedlem eller en alfons, som udsætter børnene for voldtægter eller andre seksuelle overgreb

Læs mere om fænomenet her:

En mor fra landsbyen viser billeder af sine fire døtre på syv, ni, 10 og 16, som var ofre i sexreden. Børnene er nu i myndighedernes varetægt. Foto: Anthon Unger Krimi Her købte pædofil-dømt dansker liveshows med børn

- Så længe Danmark og andre vestlige lande fortsætter med at købe vores piger og drenge gennem deres computere, så vil problemet her i Filippinerne kun blive større, siger Ceciliea Flores-Oebanda. Foto: Anthon Unger Krimi Nødhjælpsarbejder anklager danskerne: I voldtager vores børn

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen