Ex-bandeleder idømt fire års fængsel: Derfor er han stadig på fri fod

Wasim Daabas fik fredag fire års fængsel for at være bagmand i forhold til handel med ét kilo kokain

Den tidligere bandeleder for Black Army Wassim Daabas er idømt fire års fængsel for at stå bag handel med ét kilo kokain.

I retten i Odense blev den 35-årige fredag formiddag dømt for ved to lejligheder i 2016 at have sendt en navngiven håndlanger til en Netto-butik nær Islev Station i Vanløse i København for at hente 'ikke under 500 gram kokain' til Odense, som der står i anklageskriftet.

Her skulle de mange hundreder gram kokain i begge tilfælde være overdraget til en række personer med henblik på videresalg på Fyn og i Jylland.

De to store portioner kokain har i følge anklageskriftet indbragt den tiltalte ikke under 100.000 kroner, og politiet konfiskerede da også 129.000 kroner fra et køkkenskab.

112 Tidligere bandeleder tiltalt for salg af et kilo kokain

Både ex-bandelederen og manden, der hentede kokainen, var under politiets overvågning, ligesom deres telefoner blev aflyttet. Desuden blev der også vist video-overvågning fra parkeringspladsen ved Netto-butikken i sagen, skriver fyens.dk.

Fyens.dk fortæller også, at den dømte overværede hele retsmødet sammen med sin hustru, indtil dommeren trak sig tilbage for at votere. I det samme forlod de retssalen og kom ikke tilbage. De tilstedeværende betjente kunne ikke standse Wassim Daabas, og derfor kunne dommeren ikke varetægtsfængsle ham frem til afsoningen, som anklageren ellers havde ønsket. Det kræver nemlig, at den dømte er til stede i retten og kan udtale sig i spørgsmålet. 

Black Army folk i deres klubhus, før de selv lukkede gadebanden. Foto: Privat
Black Army folk i deres klubhus, før de selv lukkede gadebanden. Foto: Privat
 

Den 35-årige er derfor på fri fod, indtil politiet finder og anholder ham, hvorefter han skal fremstilles i grundlovsforhør vedrørende varetægtsfængslingen.

Forsvareren Michael Juul Eriksen ankede på stedet dommen til frifindelse.