Experimentarium-direktør: Føler mig magtesløs

På trods af voldsom brand håber Experimentarium stadig at kunne åbne som planlagt

En voldsom brand hærger mandag eftermiddag Experimentarium på Tuborg Havnevej i Hellerup.

Foto: Niels Kjelstrup 112 - 27. apr. 2015 - kl. 14:56 Voldsom brand i Hellerup under kontrol

Brandvæsnet kæmper fortsat med branden, som ifølge Kim Gladstone Herlev, administrerende direktør i Experimentarium, opstod bagerst i bygningen, hvor nogle håndværkere var ved at bygge på taget.

- Den er opstået i den bagerste del af Experimentarium. Der har foregået arbejde i det meste af bygningen, siger han til Ekstra Bladet.

Vil åbne til tiden
Ombygningen er et led af en total renovering af Experimentarium, som efter planen skal åbne igen til september 2016. Og den plan har Experimentarium stadig planer om skal overholdes.

- Indtil vi har dannet os et overblik over, hvad det her betyder, så er det stadigvæk målet, at vi skal være klar til september måned næste år. Men det kan godt være, jeg må revidere den opfattelse, når vi har overblikket, siger han.

To er kommet til skade under storbranden. Den ene sprang ud af bygningen for at slippe væk fra flammerne, fortæller et øjenvidne. 112 - 27. apr. 2015 - kl. 15:47 Sprang for livet under storbrand

Experimentarium var i oktober sidste år også udsat for en brand, men den var langt fra så omfattende som mandagens brand.

- Det her er en brand af en helt anden kaliber. Men man må formode, at der altid kan ske noget, når man bygger om og bruger maskiner og ting og sager, men om det er usædvanligt kan jeg ikke sige noget om, siger Kim Gladstone Herlev, der fortæller, at sagen skal evalueres med firmaet bag byggeriet, når årsagen ligger fast.

En læser har taget et billede af branden i et fly fra København til Billund. (LÆSERFOTO)
En læser har taget et billede af branden i et fly fra København til Billund. (LÆSERFOTO)
 

Bevaringsværdige bygninger
For Experimentarium ligger den vigtigste opgave netop nu i at give plads til brandvæsnet, der skal arbejde på stedet, så ikke de nærliggende bygninger bliver ramt.

- Jeg kan se at brandfolkene kæmper med at sikre de andre bygninger også, så det ikke spreder sig. Det er Tuborgs gamle tappehal, og bygningerne rundt om er jo også gamle, smukke og bevaringsværdige bygninger, så der er meget fokus på, at det ikke breder sig, siger han.

Se også: Se læsernes billeder af kæmpe brand

Kim Gladstone Herlev befinder sig selv ved Experimentarium, men han kan ikke selv foretage sig andet end at krydse fingre for, at brandvæsnet får begrænset skaderne.

- Jeg er jo lidt magtesløs og kan ikke gøre så meget. Men det vigtigste er, at der ikke er nogen, der er kommet alvorligt til skade, siger den administrerende direktør.

112 - 27. apr. 2015 - kl. 17:27 TV: Her kollapser taget på Experimentarium

To personer er kommet lettere til skade i forbindelse med branden. Angiveligt har den ene person brækket benet, da vedkommende var nødt til at springe væk fra branden, mens den anden er indlagt til eftersyn for røgforgiftning.

Politiet eller brandvæsnet har endnu ikke kunnet sige noget konkret om årsagen til branden.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere