Få overblikket HER: Danskere i Thailand chokeret over terrorangreb

Bomben som sprang ved siden af det kendte Erawan-tempel i Bangkok har dræbt mindst 19 mennesker og efterladt mindst 120 mennesker i såret tilstand, men indtil videre er alle danskere i Thailand sluppet med skrækken

Polttiet rydder op efter eksplosionen. (Foto: AP)
Polttiet rydder op efter eksplosionen. (Foto: AP)

Er du i Bangkok? Har du mærket noget til eksplosionen? Skriv til os på 1224@eb.dk / sms til 1224 (koster alm. smstakst).

Thailand stod stille, da en TNT-bombe pludselig sprang i det centrale Bangkok klokken 14.00 dansk tid, og efterlod flere døde og endnu flere sårede.

Der er fortsat ingen, der har taget ansvaret for bomben. Der er indtil videre ingen danskere blandt ofrene.

Teknikere forsøger at rydde op efter eksplosionen. (Foto: AP)
Teknikere forsøger at rydde op efter eksplosionen. (Foto: AP)

Flere af Ekstra Bladets læsere har skrevet ind til bladet, og alle har det efter omstændighederne godt.

Kamilla: - Kære EB. Vi er i Bangkok, stod 150 meter fra bomben, og har aldrig hørt så højt et brag før. Vi er skide bange, og håber på at komme hjem snart.

Jesper: - Min familie og jeg sad 500 meter fra eksplosionen, som vi så. Hele hotel rystede og eksplosionen var tydelig. Vi har fået at vide, at vi skal blive indenfor.

Morten: - Jeg befandt mig omkring 200 meter fra eksplosionen uden at bemærke det i første omgang. Dog var jeg vidne til lavinen af ambulancer og politibilen bagefter, samt alle folks reaktioner.

Martin: - Jeg er i Bangkok i øjeblikket og kørte igennem det kryds 10 minutter før bomben spang. Der er meget kaos omkring bomben men væk fra stedet virker det roligt.

Jesper: - Begge børn sover nu og folk går forbi uden for hotellet som om intet var hændt. Jeg vil slet ikke tænke på, hvad der kunne være sket, siger Jesper, der gik forbi stedet, hvor bomben sprang 90 minutter før eksplosionen.

Se også: Ambassaden i Bangkok: Kontakt jeres pårørende

Flemming Kruhøffer, som bor i Bangkok og arbejder for Ritzau Finans, har følgende at sige om situationen.

- Folk er skræmte og meget vrede. Angrebet kommer som en overraskelse, og det er ikke set i denne størrelsesorden før. At slå folk ihjel ved en helligdom er skammeligt, synes folk. Bomben var placeret i en skraldespand og fjernstyret, og politiet arbejder ud fra en teori om, at der er flere bomber, så stedet er helt afspærret, siger Flemming Kruhøffer.

Hvad er der sket?

Omkring klokken 19.00 lokal tid, (14.00 dansk tid), eksploderede en bombe i et shopping-distrikt i den thailandske hovedstad, Bangkok. Politiet melder, at 16 mennesker er dræbt af bomben. De lokale myndigheder fortæller, at 27 mennesker har mistet livet. Seneste melding går på, at mindst 19 mennesker har mistet livet.

Hvor sprang bomben?

Bomben eksploderede i Ratchaprasong-krydset. Krydset ligger lige ved siden af et af de mest populære turiststeder i byen, Erawan-templet. Krydset samler også to store og mondæne indkøbscentre, the Central World Plaza og Gaysorn Shopping Center.

- Tusindvis af thaier passerer forbi området hver dag, som er proppet med luksushoteller og dyre butikker. Der kommer dagligt mange mennesker i området, også mange turister, som især besøger templet, siger Thailand-ekspert Flemming Ytzen til Ekstra Bladet.

Foto: AP. 112 - 17. aug. 2015 - kl. 17:19 Thailand-ekspert: Det er et terrorangreb

Hvilken slags bombe?

I første omgang hed det sig, at eksplosionen var udløst af en motorcykel-bombe, men ifølge engelske Telegraphs kilder er der tale om, at en kvinde har plantet bomben i en busk. Efter den første eksplosion har thailandske bomberyddere demonteret yderligere to bomber, skriver Singapore-avisen, The Straits Times.

Hvorfor lige der?

Det thailandske politi meddeler, at bomben var placeret i Ratchaprasong-krydset for at skræmme turisterne. Ingen har taget ansvaret for angrebet. Ifølge lokale medier er der udlændinge blandt ofrene. Ekstra Bladet er i kontakt med Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Bangkok, men indtil videre er der ingen meldinger om danske ofre. Forsvarsminister Prawit Wongsuwong har meldt ud, at der var tale om en TNT-bombe, lige som han hævder, at dem der sprang bomben gjorde det, fordi de ville skræmme udlændinge og ødelægge den thailandske turistindustri og økonomi.

Hvor mange er kommet til skade?

Der er stadigvæk kaotiske tilstande i Bangkok, og myndighederne har fortsat ikke de fulde overblik over situationen. Politiet siger, at der er 16 døde og 80 sårede, mens de lokale medier melder om 27 døde. Ifølge politiet er der ingen vestlige ofre efter eksplosionen, der primært har ramt thailændere, kinesere, filippinere, malaysiere og folk fra Singapore. Seneste melding går på, at mindst 19 mennesker har mistet livet.

Hør Thailand-ekspert Flemming Ytzens udlægning af situationen her.

1 af 13 Foto: All Over
2 af 13 Foto: All Over
3 af 13 Foto: All Over
4 af 13 Foto: AP
5 af 13 Foto: AP
6 af 13 Foto: AP
7 af 13 Foto: AP
8 af 13 Foto: AP
9 af 13 Foto: AP
10 af 13 Foto: AP
11 af 13 Foto: AP
12 af 13 Foto: AP
13 af 13 Polttiet rydder op efter eksplosionen. (Foto: AP)