Får anholdt mand peberspray her? Efterlyser vidner

Den uafhængige Politiklagemyndighed efterlyser vidner, til en episode på Christiania, hvor en politimand tilsyneladende sprøjter peberspray i hovedet på en mand

Mulig ulovlig brug af peberspray under anholdelse på Christiania (https://www.facebook.com/cadok2013)

Var du til stede på Christiania i tirsdags, og så du politiets aktion i pusherstreet, vil Den Uafhængige Politiklagemyndighed meget gerne i kontakt med dig.

CADOK, der filmer politiets aktioner på Christiania, lagde tirsdag aften en video på facebook, som viser fire politibetjente, der bærer en anholdt ud fra Christiania, imens en femte betjent tilsyneladende sprøjter noget i hovedet på ham.

Videoen er delt over 800 gange og set af 100.000.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har også set videoen, og de er nu gået ind i sagen for at undersøge, om den sprøjtende betjent overtræder sine beføjelser.

- Vi efterforsker sagen som en straffesag, og mulige strafbare forhold kan være magtmisbrug og vold, siger efterforskningschef, Niels Raasted til Eksta Bladet.

Han opfordrer vidner til at kontakte Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Vil ikke udtale sig

Så længe sagen efterforskes internt i politiet, vil Københavns Politi ikke udtale sig.

Men de bekræfter overfor Ekstra Bladet, at de var tilstede på Christiania tirsdag, og at der blev brugt peberspray under aktionen.

Det var Task Force Pusherstreet som stod for aktionen.

Task Force Pusherstreet beslaglagde i september 12 kilo hash, 3 kilo skunk, 3,7 kilo pot og andre hashprodukter under en anden aktion.

Værdien af de beslaglagte varer anslås at være en million kroner.