Fængselsbetjent anklages for indsmugling af telefoner

En fængselsfunktionær anklages for at have indsmuglet 12 mobiltelefoner til indsatte i Statsfængslet i Vridsløselille. Han stilles for retten i den kommende uge

En fængselsfunktionær anklages for at have indsmuglet 12 mobiltelefoner til en stribe indsatte i Statsfængslet i Vridsløselille.

Sagen kommer for retten i den kommende uge - og altså i kølvandet på den store politiske opmærksomhed på indsattes nemme adgang til telefoner.

I straffesagen anklages den ansatte i Kriminalforsorgen for gennem flere måneder at have forsynet indsatte i statsfængslet med mobiltelefoner.

Desuden skal han have indsmuglet tilbehør til telefoner, ligesom han også - ifølge anklagemyndigheden - skal have leveret spiritus til de indsatte.

Telefoner og sprut var "uberettigede fordele" for de indsatte, som det udtrykkes i anklageskriftet fra Københavns Vestegns Politi.

Manden nægter sig skyldig i anklagen om at have misbrugt sin stilling.

I den kommende uge kommer sagen for Retten i Glostrup. På anklagebænken sidder desuden to indsatte, som skal have ligget inde med mobiltelefoner.

I forbindelse med sagen om Omar el-Husseins drab og drabsforsøg i København har der været stort fokus på indsattes forholdsvis nemme adgang til telefoner.

I fængsler og arresthuse flyder det med det populære kommunikationsmiddel.

De seneste år er der fundet mellem 1700 og 1900 telefoner.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere