Fængselsbetjent forsøgt overfaldet med hjemmelavet kniv

Reddet af kollega, der sprøjtede peberspray i hovedet på angriberen

Det var her i Vestre Fængsel, at betjenten blev forsøgt overfaldet.
(Foto: Kristian Linnemann)
Det var her i Vestre Fængsel, at betjenten blev forsøgt overfaldet. (Foto: Kristian Linnemann)

En fængselsbetjent blev mandag forsøgt overfaldet i Vestre Fængsel.

Det skete på fængslets sygeafdeling, hvor manden var anbragt. I følge oplysninger til Ekstra Bladet er manden psykisk uligevægtig, hvilket er grunden til, at manden er anbragt på sygeafdelingen.

I forbindelse med overfaldet med en hjemmelavet kniv - en såkaldt shank - tilvirket af en teske.

I følge Ekstra Bladets oplysninger lykkedes det betjenten at undgå overfaldet, da han tog flugten til et kontor, hvor der var en kollega.

Med peberspray fik betjentene pacificeret angriberen. Til dagligt hører peberspray ikke til betjentenes udrustning, der opbevares på kontorer.

- Det er korrekt, bekræfter David Jensen, tillidsmand for de ansatte på Vestre Fængsel, overfor Ekstra Bladet.

Særlig tilladelse til peberspray

- I forbindelse med sagen har betjentene på afdeling fået lov til at bære peberspray på sig frem til 17. september, siger han.

Der er kommet et nyt og mindre restriktivt regelsæt for, hvor og hvornår de danske fængselsbetjente må bære peberspray som del af den daglige udrustning. Desuden fremgår det af regelsættet, at beslutninger om tilladelser til at bære peberspray jævnligt skal revurderes.

- Hospitalet på Vestre er et sted at de steder, hvor vi mener, at personalet burde have lov til at bære peberspray permanent på grund de særlige forhold med blandt andet psykisk uligevægtige indsatte. Det er min klare opfattelse, siger Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet.

- Vi behandler det spørgsmål ud fra de gældende regler. På det pågældende afsnit har vi givet tilladelse til at bære peperspray i en tidsbegrænset periode. Derefter foretager vi igen en risikovurdering, siger Arne T. Christensen, inspektør, Vestre Fængsel.

- Det er en situation, vi følger tæt. Men ifølge reglerne skal vi foretage løbende risiko-vurderinger, og det regelsæt følger vi, siger han.