Fængselsforbundet: Sandberg har ingen stjernestatus

Brian Sandberg påstår, at han er så populær, at selv fængselsbetjente vil have taget billeder med ham. Det afviser Fængselsforbundet

Andet afsnit af TV3-dokumentaren 'Frontalt - Brian Sandberg' bliver sendt i aften klokken 20.
Andet afsnit af TV3-dokumentaren 'Frontalt - Brian Sandberg' bliver sendt i aften klokken 20.

Når andet afsnit af programmet 'Frontalt - Brian Sandberg' i aften bliver vist på TV3, får seeren et indblik i, hvordan unge og unge politikere vil have taget billeder med Brian Sandberg, som ifølge TV3 har en form for 'stjernestatus'. Og ifølge eks-rockeren selv stopper populariteten ikke her.

- Inde i fængslet har fængselsbetjentene taget mig over til vinduet for at få taget billeder med mig. Og fængselsbetjente kommer op med bøger, de har købt, som jeg skal lave signatur i, fortæller Sandberg.

Udmeldingen kommer bag på Kim Østerby, formand for fængselsforbundet, som afviser, at Sandberg skulle have nogen som helst form for stjernestatus i kriminalforsorgen.

- Han er hverken mere eller mindre end alle andre kriminelle. Tværtimod så står han for noget, som vi faktisk slet ikke bryder os om. Han har behov for at gøre sig til en stor og stærk mand med en eller anden form for kendis-status, som han ikke har og slet ikke har i kriminalforsorgen, fortæller Kim Østerby til Ekstra Bladet.


Venstres Ungdom stiller spørgsmål til Brian Sandberg

Et portræt
TV3 slår fast, at Brian Sandberg igennem programmet får lov til at sige de ting, som falder ham ind, og at oplysningerne ikke altid er fuldt dokumenteret. Ifølge pressechef for TV3, Søren Hedman, er Sandbergs selvopfattelse en vigtig del af portrættet.

- Der er mange af de ting, som Brian fortæller, som vi ikke ved, om er rigtige. Men programmet er et portræt, og derfor beskæftiger man sig selvfølgelig med, hvad det er for et billede, Brian tegner af sig selv udadtil, fortæller Søren Hedman.

- Igennem optagelserne oplevede vi, at der var mange, der ville have taget selfies med Sandberg - både unge og unge politikere - og derfor kom oplysningen ikke bag på os. Men vi kan ikke dokumentere det, siger han.


Sandberg giver hånd til unge politikere efter at have holdt oplæg for Venstres Ungdom

Sandbergs selvopfattelse
Kim Østerby far Fængselsfobundet fortæller, at man ud fra de gange, man har set Sandberg i kriminalforsorgen slet ikke har det samme billede af ham, som han har af sig selv.

- Jeg er forbløffet, hvis fængselsbetjente opfører sig så dumt, for den form for stjernestatus vil vi ikke give en kriminel. Jeg tror, at det er noget, Brian Sandberg siger for at gøre sig interessant, siger han.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Brian Sandberg, som afviser, at han ville lyve på åben skærm.

- Fængselsforbundet skal jo afvise det. Hvis ikke de gjorde det, så ville de jo glorificere mig. Men selvfølgelig ville jeg aldrig lyve om sådan noget, for hvad skulle jeg få ud af at sidde og lyve i sådan et program.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere