Fængselsformand: Ekstremister bag tremmer

Forvandler danske fængsler kriminelle indvandrere til terrorister? Læs eller genlæs Kim Østerbyes svar på jeres spørgsmål her

Hvorfor jubler de indsatte, når de hører om et terror-angreb? Og hvad kan de ansatte i fængslerne stille op?

Formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, sad lørdag klar til at svare på dine spørgsmål om, hvad der foregår i de danske fængsler, hvordan man stopper dyrkelsen af IS i cellerne, og hvad man i fængslerne kan gøre for at forhindre, at flere bliver radikaliseret i de danske fængsler.

112 Fængselsleder: Ekstreme skal afskæres i lukkede fængsler

Der sidder mange bandemedlemmer i Vestre Fængsel i København, og på gårdture råber de op om trusler og drab, oplyser Fængselsforbundet. (Foto: Polfoto) 112 Indsatte: Muhammedtegnere skal slås ihjel

Siden terrorangrebet i København i sidste weekend er det kommet frem, at fængslerne ofte har advaret om, at der foregår radikalisering i fængslerne og at 39 indsatte kunne være i risiko for at blive terrorister.

- Det virker, som om en del af de unge fra - især det etniske mindretal - kommer ind og er stærkt påvirkelige af omgivelserne, har Kim Østerbye tidligere forklaret.

- Det er en form for rodløshed, og jeg vil gætte på, at en stor del af dem også er urolige og ikke ved, hvad de skal med deres liv.

Terror Indsatte med muslimsk baggrund jubler over drab i tv

Ifølge formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, forekommer der radikalisering af indsatte i de danske fængsler. (Arkivfoto: Jonas Olufson) 112 Fængslerne oplever radikalisering af bandemedlemmer

Du kan stille dine spørgsmål til Kim Østerbye øverst i artiklen - men vær opmærksom på, at han ikke må svare på spørgsmål om den konkrete sag om terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein, som begik terror i København kun et par uger efter han var løsladt.

Fængselsforbundsformanden er til gengæld klar til at svare på alle andre spørgsmål om radikaliseringen, der foregår i de danske fængsler.