Fængslet for drabsforsøg: Fandt blod på 25-årigs værelse

Der er begrundet mistanke for, at 25-årig statsløs palæstinenser stod bag knivoverfald mod betjent, mener dommer, som har varetægtsfængslet manden

RETTEN I HILLERØD (Ekstra Bladet): Der er flere beviser, der peger på, at der var en 25-årig udenlandsk mand, der natten til tirsdag stak en betjent mindst tre gange i asylcenteret ved Sandholm.

Det har en dommer i Retten i Hillerød netop slået fast. Manden er derfor blevet fængslet foreløbigt frem til 22. oktober.

- Der er begrundet mistanke om, at sigtede er gerningsmanden, indledte dommeren sin kendelse og pegede efterfølgende på flere ting:

- Til dels at forurettede (den sårede betjent, red.) mener at kunne genkende sigtede som gerningsmand. Dels har sigtede nogle skader, sagde hun og pegede på, at skaderne - heriblandt et sår i ansigtet - stemmer fint overens med den forklaring, politimanden er kommet med.

Han kom i klammeri med gerningsmanden efter første knivstik og fik givet et par slag, før han fik to knivstik mere.

Der blev indledt en større menneskejagt, efter en politimand blev stukket ned på Center Sandholm. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 30. sep. 2015 - kl. 09:41 Betjent stukket i ryg og hals: 25-årig nægter sig skyldig

Dommeren fremhævede også, at der var fundet blod på den 25-åriges værelse.

- Hans forklaring om, hvordan det er endt der, er ikke så sandsynlig sagde dommeren. Blodet skal nu undersøges, men det må formodes, at politiet har en mistanke om, at der er tale om betjentens blod.

- De ting i sammenhæng gør, at der er begrundet mistanke, mente dommeren, der desuden mente, at der var risiko for, at manden - der ikke har noget tilknytning til Danmark - ville flygte, hvis han ikke sad bag tremmer. Samtidig er der en risiko for, at han vil forsøge at skaffe sig et alibi for gerningstidspunktet, lød det.

Den 25-årige er alene sigtet for forsøg på manddrab og ikke efter terrorparagraffen, selvom der ifølge politiet er noget, der tyder på, at den 25-årige er radikaliseret. Ekstra Bladet erfarer desuden, at han råbte 'Allahu Akbar', da han angreb den 56-årige politimand, der arbejder i Rigspolitiets Nationale Udlændingecenter. Det betyder 'Gud er stor'.

- Det kan jeg ikke kommentere. Der er detaljer i efterforskningen, vi ikke vil ind på. Men vi har fundet tegn på, at den anholdte er radikaliseret og har sympati for Islamisk Stat, sagde chefpolitiinspektør Magnus Andresen, Nordsjællands Politi, i går til Ekstra Bladet.

112 - 29. sep. 2015 - kl. 06:30 Betjent stukket ned i Sandholmlejren

Politiet mener desuden, at den 25-årige kan være psykisk ustabil. Han boede ikke på Center Sandhom, men trængte ind i politiets bygning, oplyste chefpolitiinspektøren tirsdag aften.

- Vi ved at gerningsmanden ulovligt har skaffet sig adgang til politiets bygning.

Den 56-årige betjent undrede sig over, at der var lys, men blev så overfaldet bagfra og stukket først én gang med en kniv. Han kom i kamp knivstikkeren og blev stukket yderligere to gange. Betjenten var angiveligt ikke bevæbnet, da han blev overfaldet. Han blev stukket i ryggen, halsen og armen.

Den 25-årige nægter sig skyldig.

Ekstra Bladet følger sagen...

1 af 2 Der blev indledt en større menneskejagt efter knivstikkeriet mod en betjent på Center Sandholm. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 (Foto: Kenneth Meyer)