Fængslet for drabsforsøg på 26-årig

To er fortsat på fri fod efter skyderiet i Værløse

Politiet undersøger området, hvor skuddene faldt (Video: Kenneth Meyer)

Politiet leder nu efter to medgerningsmænd, efter at en 21-årig er blevet varetægtsfængslet ved retten i Lyngby, sigtet for medvirken til drabsforsøget på en 26-årig bande-relateret mand den 3. marts i Værløse.

Nordsjællands politi gennemførte mandag en aktion, hvor den 21-årige blev anholdt. Politiet mener, han spiller en vigtig rolle i drabsforsøget, hvor den 26-årige blev ramt af syv skud, et i hovedet, et i brystet og fem i maveregionen.

Men da han alene er sigtet for 'medvirken' til drabsforsøget tyder sigtelsen på, at han ikke selv har affyret nogen af de cirka 14 skud, som tre gerningsmænd skød mod den 26-årige.

Efterforskningsleder Lau Lauritzen, Nordsjællands politi, vil ikke oplyse nærmere om den 21-åriges formodede rolle, men bekræfter, at politiet leder efter flere gerningsmænd til skyderiet.

- Vi er rimeligt fortrøstningsfulde med hensyn til at få opklaret sagen, siger Lau Lauritzen.

Grundlovsforhøret skete bag lukkede døre af hensyn til efterforskningen. Den 21-årige er varetægtsfængslet i 14 dage. Han nægter sig skyldig.

Der lå cirka 14 afskudte patronhylstre på gerningsstedet. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 10. mar. 2015 - kl. 12:22 En anholdt for bande-skyderi

I går efterlyste politiet en sort Peugeot 108, ny model, som gerningsmændene flygtede i, men bilen er stadig ikke fundet og er et vigtigt spor i sagen. Så politiet beder fortsat om henvendelser om bilen.

Den 26-årige har relationer til bandemiljøet i Værløse omkring den tidligere VHK-bande og Satudarah, men ifølge kilder har skyderiet baggrund i et internt opgør mellem den 26-årige og gerningsmændene, muligvis af økonomisk karakter.

Intet tyder således på, ifølge kilderne, at der er en ny rocker- eller bandekonflikt under opbygning.

Der lå cirka 14 afskudte patronhylstre på gerningsstedet. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 9. mar. 2015 - kl. 20:28 Bandefigur ramt af syv skud

Drabsforsøget skete tirsdag den 3. marts cirka kl. 19.38 ved Vesterbo Vænge og Kirke Værløsevej i Værløse. Flere vidner gav den hårdt sårede førstehjælp. Trods syv skud i kroppen overlevede den 26-årige, men hans tilstand er stadig kritisk, og han har ikke været ved bevidsthed, så politiet har kunnet afhøre ham.

1 af 2 Der lå blodigt sengetøj på gerningsstedet i Værløse, fordi flere vidner brugte det til førstehjælp til offeret. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Der lå cirka 14 afskudte patronhylstre på gerningsstedet. (Foto: Kenneth Meyer)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere