Fængslet for fire indbrud: Juletyv troede han var usynlig

Høflig og grædende 44-årig bad så mindeligt om at blive indlagt et par dage i forbindelse med indbrudstyverier juleaften

- God jul!

Det var en 44-årig fynsk mands høflige afskedshilsen til dommeren og politiets anklager, da han i går i retten blev varetægtsfængslet efter at have erkendt fire indbrudstyverier i Odense.

To af dem juleaften hos Pizza Mamma Mia og i en privat naboejendom på et af byens hovedstrøg.

Manden fik det ifølge Fyens Stiftstidende elendigt før de to tyverier. Han ringede derfor selv 112 og bad Falck-redderne om at få kørelejlighed, så han kunne blive indlagt på en psykiatrisk afdeling 'et par dage'.

Det kunne desværre ikke lade sig gøre, og derefter så han ingen anden udvej end at transformere sig til indbrudstyv og stjæle penge til en bybus.

Stoffer gør ham tyvagtig
I retten optrådte manden høfligt og med en høj grad af umiddelbar selverkendelse:

- Jeg ved godt, at jeg har gjort noget forkert, og det skal jeg straffes for, sagde han til dommeren efter at have taget kendelsen til sig.

Han nåede også at gøre detaljeret rede for, hvorfor han juleaftensdag igen fik en trang til at berige sig. Normalt får manden en dosis metadon fra det værested, hvor han har sin daglig gang.

Men i forbindelse med højtiden var han nød til at nøjes med sit sidemisbrug af kokain, hash og stoffet Rivotril, som efter hans eget udsagn har en uheldig bivirkning:

- Når jeg tager Rivotril, tror jeg, at jeg bliver usynlig og derfor kan stjæle, refererer Fyens Stiftstidende hans forklaring.

Øjenvidne slog alarm
Med tårer i øjnene fortalte han også i detaljer, hvordan han brugte en skruetrækker til at lirke vinduerne op til pizzeriaet og villaen ved siden af. Han slap væk med et ur, nogle smykker og 20 euro fra den private bolig og 1052,50 kroner fra restauranten, som han fandt i en skuffe.

Det var et tilfældigt forbipasserende øjenvidne, der slog alarm til Fyns Politi.

De to indbrud 7. december og 21. november kastede heller ikke et større udbytte af sig. Det sidste var i en grillbar, hvor han suppede en sodavand, seks øl og en sparegris, før ejeren foretog en civil anholdelse.

Mandens første indbrud på en villavej kastede to armbåndsure, noget julepynt, et musikanlæg og en bærepose med ukendt indhold af sig. Her nåede han også at hugge indholdet af en flaske tequila i sig.

Grundlovsforhøret endte med, at han blev varetægtsfængslet i fire uger, selv om han argumenterede med, at han havde behov for at besøge sin syge mor. Den kvindelige dommer mente dog, at han var for ustabil at have gående.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen