Fængslet for mordtrusler mod Lars Løkke

- Jeg står ved Lars Løkkes bopæl og pløkker ham ned, lød trussel

En 42-årig mand truede ifølge sigtelsen med at pløkke Lars Løkke Rasmussen ned ved hans bopæl i Nyhavn. (Foto: Linda Johansen)
En 42-årig mand truede ifølge sigtelsen med at pløkke Lars Løkke Rasmussen ned ved hans bopæl i Nyhavn. (Foto: Linda Johansen)

Tre opringninger til statsministeriets telefonnummer bragte reel frygt for statsminister Lars Løkke Rasmussens liv.

Det kom frem i Københavns dommervagt i dag, hvor en 42-årig mand blev varetægtsfængslet for 13 dage, sigtet for trusler på livet mod statsministeren.

Den 42-årige er i forvejen sigtet i tre sager, hvor han har truet med at slå Ballerups borgmester Jesper Würtzen (S) og hans familie ihjel. Truslerne blev rettet mod borgmesteren, fordi den 42-årige ønskede at få en fire-værelses lejlighed af kommunen.

Den 42-årige, der selv er fra Ballerup, nægter sig skyldig i både truslerne mod Lars Løkke Rasmussen og Ballerups borgmester, og han ønskede ikke at udtale sig i dommervagten.

Ifølge sigtelsen kom truslerne mod statsministeren ved tre opringninger den 8. oktober klokken 8.54, 8.55 og 9.09 til statsministeriets hovednummer.

- Nu har jeg penge nok til at købe et mørkt sæt tøj og en elefanthue, og så vil jeg stå ved hans bopæl og pløkke ham ned, sagde den 42-årige ifølge sigtelsen.

Politiet fik sporet truslerne til den 42-åriges telefon.