Fængslet for trafikdrab: Derfor flygtede jeg

Den 21-årige er flere gange tidligere straffet for trafikovertrædelser og var frakendt førerretten, da han påkørte en 85-årig fodgænger

Det var en blanding af panik og chok, som ifølge en 21-årig mand fik ham til at flygte fra ulykkesstedet efter at have ramt en 85-årig fodgænger ved Nørrebro station 5. november i år.

Det forklarede den unge mand i dag i et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg.

Den 85-årige pådrog sig så alvorlige skader under påkørlsen, at læger og pårørende efter flere dagens kamp måtte slukke for den respirator, som holdt manden i live.

Flygtbilisten kørte i denne bil. Foto: Københavns Politi 112 - 18. nov. 2016 - kl. 10:37 Efterlyst efter trafikdrab: Nu er 21-årig fængslet

Den 21-årige er derfor nu blandt andet sigtet for uagtsomt manddrab og blev af dommer Ulla Otken varetægtsfængslet i fire uger indtil 16. december.

Ville finde ham senere og sige undskyld
- Jeg bremser, så snart jeg ser ham, men der var det for sent, forklarede den unge mand, som til daglig arbejder med fragt og som på dagen for påkørslen var på vej tilbage fra en opgave. 

Flygtbilisten kørte i denne bil. Foto: Københavns Politi
Flygtbilisten kørte i denne bil. Foto: Københavns Politi

Flere vidner har til politiet forklaret, hvordan føreren af den hvide varevogn, som ramte den 85-årige fodgænger, efterfølgende steg ud af bilen og først inspicerede bilens skader for efterfølgende at flygte fra stedet.

Den 21-årige havde dog en helt anden udlægning:

- Da jeg så ham ligge på jorden med blod fra hovedet, bad jeg en om at ringe efter en ambulance. Imens er der en af de andre til stede, som siger til mig, at jeg bare skal køre videre, så det gjorde jeg, forklarede den 21-årige.

Han kørte efter ulykken tilbage på sit arbejde og stillede bilen, der på kølerhjelmen bar tydelige tegn på en påkørsel.

Foto: Københavns Politi 112 - 17. nov. 2016 - kl. 20:38 Dræbte fodgænger og flygtede: Nu er han anholdt

- Jeg sagde det ikke til nogen. Heller ikke mine kolleger. Og jeg gik heller ikke til politiet, for jeg troede, at jeg selv kunne finde manden og sige undskyld, forklarede den 21-årige, som til daglig bor i Sverige, men er født og opvokset i Danmark.

Ramte cyklist tidligere i år
Udover uagtsomt manddrab er han sigtet for at have ført bilen uden tilladelse, da han ved en tidligere lejlighed har fået frataget sit kørekort. Under grundlovsforhøret kom det også frem, at den 21-årige har flere tidligere straffe for trafikovertrædelser.

Blandt andet blev han i år straffet for at have påkørt en cyklist på Nørrebro, da han længere nede af Frederikssundsvej kørte frem for rødt lys. Anklagemyndigheden fører foruden den nye sag om uagtsomt manddrab også en anden verserende sag mod den 21-årige, hvor han ved et andet tilfælde er sigtet for at have kørt over for rødt lys.

Den 21-årige fik frataget sit kørekort fordi han inden for tre år efter at have fået det fik to klip for trafikforseelser.

- Den her sag er meget grov. Du har haft 12 dage til at komme dig over chokket og ringe til politiet, men det har du undladt, sagde dommer Ulla Otken blandt andet som begrundelse for de fire ugers varetægsfængsling.

Den 21-årige udbad sig betænkningstid i forhold til fængslingskendelsen.