Fængslet for trusler mod retten i Glostrup: - Jeg pløkker jer alle

Alle dommere i Glostrup ret er inhabile efter trusler

Alle ansatte i retten i Glostrup er nu inhabile, fordi en 36-årig, ifølge sigtelsen, har rettet trusler mod personalet.
Alle ansatte i retten i Glostrup er nu inhabile, fordi en 36-årig, ifølge sigtelsen, har rettet trusler mod personalet.

En dommer fra Københavns Byret måtte i dag haste til et grundlovsforhør ved retten i Glostrup, hvor samtlige dommere og ansatte var inhabile, da en 36-årig mand skulle fremstilles i grundlovsforhør.

Han sigtes nemlig for at have truet personalet i Glostrup Ret på livet, da han i går mellem klokken 10.30 og 11 ringede til retten og truede personalet på livet.

- Du bliver skudt. Jeg kommer og pløkker jer alle, sagde han ifølge sigtelsen.

Den 36-årige erkendte i grundlovsforhøret, at han havde ringet til retten, men han benægtede, at han havde fremsat trusler overfor personalet.

Han blev varetægtsfængslet i 14 dage i surrogat på en psykiatrisk afdeling, da han antagelig er psykisk syg.

Anholdt i Nordsjælland
Den 36-årige har en verserende sag ved retten i Glostrup for trusler på livet og det var i den anledning, at han ringede til retten, hvor han angiveligt forlangte at tale med en dommer.

Den verserende retssag om truslerne skulle efter planen fortsætte i Glostrup på tirsdag, hvor der skulle falde dom. Men efter den seneste udvikling, hvor dommerne i Glostrup nu er inhabile, skal sagen formentlig gå om senere.

Den 36-årige blev anholdt på sin bopæl i Nordsjælland klokken 8,.45 i morges. Politiet fandt ingen våben hos ham under ransagningen af bopælen.

Sigtelsen er rejst efter straffelovens § 119 om vold eller trusler mod personer i offentlig tjeneste, der har en strafferamme på hele otte års fængsel.

Fordi truslerne var rettet mod personalet i Glostrup Ret, blev en såkaldt 'sættedommer' indkaldt fra Københavns Byret til at stå for grundlovsforhøret.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere