Fængslet: Sådan lyder brutal sigtelse

OPDATERET: En 49-årig mand er torsdag eftermiddag blevet fængslet i en drabssag efter et grundlovsforhør i retten i Nykøbing Falster

Politiets teknikere på gerningsstedet. Video: Per Rasmussen

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet):

En 49-årig mand er torsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet foreløbig frem til den 14. maj, efter at han i går blev anholdt for drabet på en 47-årig mand fra Nakskov.

Det var en stor, tætbygget mand med tatoveringer, der med badesandaler på fødderne og blandt andet iført afklippede cowboyshorts, blev ført ind i retten.

Her kunne anklager Susanne Bluhm oplæse den voldsomme sigtelse mod manden.

Han er sigtet for på et tidspunkt mellem klokken 12 og 15 tirsdag at have dræbt offeret med 14 knivstik i hals og bryst.

Vil intet sige

Den anholdtes forsvarer sagde på vegne af sin klient, at han nægter sig skyldig.

Selv sagde manden fra sin plads foran dommeren, hvor han sad med foldede hænder:

- Jeg vil ikke sige noget som helst.

Efter oplæsning af sigtelsen begærede anklageren dørene lukket for offentligheden under henvisning til, at sagen var i et tidligt stadie, og at mange vidner endnu ikke var afhørt.

Ekstra Bladet protesterede mod dørlukningen og henviste blandt andet til, at et grundlovsforhør oftest finder sted på et tidligt tidspunkt i en sag, men dommeren valgte af hensyn til kommende afhøringer af vidner at lukke dørene.

Efter retsmødet oplyste anklageren til Ekstra Bladet, at manden er fængslet på en begrundet mistanke om, at han er skyldig i sigtelsen.

Han skal sidde fængslet dels i henhold til risikoen for ny kriminalitet, dels for ikke at kunne påvirke vidner under efterforskningen.

Søgte efter spor

Den dræbte blev fundet tirsdag eftermiddag i sin lejlighed i Søndergade. De tilkaldte ambulancefolk alarmerede politiet, og en drabs-efterforskning blev iværksat.

Tirsdag aften søgte politi med hunde efter spor, mens kriminalteknikere i blå dragter gennemgik den dræbtes lejlighed. Dagen efter blev blandt andet områdets skraldecontainere endevendt.

Onsdag eftermiddag blev den 49-årige mand så anholdt og sigtet for drab.

Politiet vil ikke sige, hvad der førte til anholdelsen andet end, at det var efterforskning.

Offeret i sagen har tidligere været jurist, og har haft en broget tilværelse de seneste år.  

Læs mere om sagen og offeret her:

Politifolk undersøgte skraldecontainere og samlede flere ting sammen, der blev puttet i poser til nærmere undersøgelser. (Foto: Per Rasmussen) Krimi Mystik: Her jagter politiet spor efter drabsmand

1 af 2 Politiet var tirsdag aften talstærkt til stede ved lejligheden, hvor en mand er konstateret dræbt. Foto: Per Rasmussen
2 af 2 Bag denne forseglede dør skete drabet. Foto: Per Rasmussen.