Fætter knust efter skuddrab på 16-årig: - Talte med ham i går

Fætteren fik mandag en besked fra den kun 16-årige dreng. Få timer senere blev teenageren dræbt af adskillige skud

Politiet var talstærkt til stede i nat. (Optagelser: Kenneth Meyer

En 20-årig mand er tydeligt berørt, da han står på Ragnhildgade, hvor hans kun 16-årige fætter mandag aften mistede livet.

- Jeg fik en besked fra ham i går, hvor han ønskede mig tillykke med, at jeg skulle være far. Få timer senere får jeg et opkald, hvor jeg får at vide, at han er død, siger den 20-årige mand, da Ekstra Bladet møder ham på gerningsstedet.

Københavns Politi modtog anmeldelse om et skyderi i området klokken 21.05, og umiddelbart derefter blev den 16-årige dreng fundet livløs i en gård bag Ragnhildgade 48.

Foto: Kenneth Meyer 112 - 17. okt. 2017 - kl. 08:41 Politiet om skuddrab på 16-årig: Formentlig ikke et bande-skyderi

Drengen blev kort efter erklæret død af en ambulancelæge.

- Han er en rigtig sød og god dreng, der passer sit arbejde og hjælper sin far. Han har ikke nogen kriminel løbebane, siger den 20-årige mand.

Han har dog fået det indtryk, at den 16-årige dreng på det seneste havde fået dårlige bekendtskaber. Han kan dog ikke komme nærmere ind på hvilke bekendtskaber, og han ved ikke, om det har nogen forbindelse til drabet.

Københavns Politi sendte tirsdag formiddag en meddelelse ud på Twitter, at den indledende efterforskning ikke pegede på, at skyderiet skulle være banderelateret.

'Men politiet efterforsker bredt. Københavns Politi har ikke yderligere info for nuværende, men vi håber, at kunne give nyt senere på formiddagen,' lyder det i de to tweets.

Politiet var talstærkt til stede i nat. Foto: Kenneth Meyer 112 - 17. okt. 2017 - kl. 08:14 Beboer efter skuddrab på 16-årig: - Det er skræmmende

(Artiklen fortsætter nedenunder)

Flere var mødt op for at minde den 16-årige dreng. Foto: Stine Tidsvilde
Flere var mødt op for at minde den 16-årige dreng. Foto: Stine Tidsvilde
 

Kæmpe sorg
Ekstra Bladet har været i kontakt med de aller nærmeste pårørende til den 16-årige dreng, men de ønsker ikke at sige noget på nuværende tidspunkt.

Politiet var natten til tirsdag massivt til stede i området i forbindelse med efterforskningen. Ved 2.30-tiden begyndte politiets teknikere at pakke sammen, oplyste Ekstra Bladets mand på stedet i nat.

Den 20-årige fætter fortæller, at familien lige nu oplever en kæmpe sorg, og at de er fuldstændig knuste over tabet af den kun 16-årige dreng.

Foto: Kenneth Meyer 112 - 17. okt. 2017 - kl. 00:55 Politiet: 16-årig dræbt af skud

- Det er meget underligt at være glad for, at man skal være far, og så samtidig gå igennem denne her sorg. Det er surrealistisk, og jeg kan ikke forstå det, siger han.

Københavns Politi vil meget gerne i kontakt med vidner, der har set eller hørt noget i forbindelse med sagen.

- Vi har stort behov for at høre fra vidner, der har set noget af interesse op til skyderiet, samt de bekendte, som den 16-årige var sammen med tidligere mandag aften, sagde vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen i aftes.

Politiet opfordrer vidner til at kontaktet politiet på 33141448.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer