Falleret byggekonge anholdt i afpresningssag

Tidligere byggedirektør skal i grundlovsforhør. I sidste uge blev han dømt i sag om økonomisk kriminalitet.

I sidste uge fik en 57-årig tidligere byggedirektør en dom på et års fængsel for økonomisk kriminalitet, og nu er manden blevet anholdt i forbindelse med en ny sag.

Københavns Vestegns Politi har ifølge Ritzaus oplysninger oprettet sagen som en sag om afpresning, men hverken efterforskningsleder Hans Christian Tonnesen eller anklager Natalja Lindberg vil fredag eftermiddag give oplysninger om sagen.

Det skyldes, at den 57-årige mand fredag eftermiddag skal fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, hvor Natalja Lindberg formentlig vil kræve manden varetægtsfængslet.

- Jeg vil muligvis begære lukkede døre ved grundlovsforhøret, og derfor vil jeg ikke oplyse noget på forhånd, siger Natalje Lindberg til Ritzau.

Den 57-årige mand blev i sidste uge ved Retten i Næstved idømt et års fængsel for at have aflønnet sine medarbejdere med sorte penge. Retten dømte ham for svindel for 1,4 millioner kroner.

Sagen drejede sig om fusk i byggevirksomheden SR Design, som den 57-årige var direktør for, og anklagemyndigheden havde slået et stort brød op. Også for stort, mente Retten i Næstved.

Retten valgte nemlig at frifinde den 57-årige for en række anklagepunkter i sagen, og straffen på et års fængsel lå da også væsentligt under den straf på tre år og ni måneders fængsel, som anklagemyndigheden havde forlangt.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere