Falleret rigmand dømt: Skjulte kunst og galop-gevinster

Ejendomsfallenten Jesper Henrik Jørgensen skal i fængsel i halvandet år, efter han er blevet kendt skyldig i groft skyldnersvig

I 2009 gik ejendomsinvestoren Jesper Henrik Jørgensen konkurs, men kreditorerne blev snydt for mere end to millioner kroner.

Det var således lykkedes den tidligere rigmand blandt andet at gemme værdifuld kunst og gevinster fra en galophest.

Finten gik dog ikke ustraffet hen, og Jørgensen kan derfor nu se frem til halvandet år bag tremmer, efter han modtog sin dom i går, skriver Børsen.

Oprindeligt blev sagen efterforsket som muligt skyldnersvig for mere end hundrede millioner, da de to kendte kuratorer Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten og Pernille Bigaard fra Plesner mente, at der var tegn på, at hele 163,5 millioner var blevet stukket til side udenom kreditorerne.

Han endte dog kun med at blive tiltalt for at have overført et pantebrev med en restgæld på 1,7 mio. kr. i en italiensk restaurant i København til et schweizisk selskab uden beregning efter sin konkurs.

Derudover havde han skjult kunst til en lille halv million og videreført gevinster på 111.000 kroner på en galophest uden om kreditorerne til en konto hos en medtiltalt.

Sidstnævnte endte med kun at få seks måneders betinget fængsel.

Begge har efterfølgende valgt at anke dommen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere