Falsk politimand på spil: Opsøger ældre for at stjæle

En person, som udgiver sig for at være politibetjent, er i disse dage på spil i Nordjylland, hvor han mistænkes for mindst to gange at have stjålet fra ældre borgere

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Nordjyllands Politi advarer mod en falsk politimand, der de seneste dage flere gange har henvendt sig til ældre borgere med henblik på at stjæle fra dem.

I en pressemeddelelse gør politiet opmærksom på, at der inden for de seneste dage har været mindst to episoder, hvor den ukendte gerningsmand har henvendt sig til ældre medborgere i deres hjem under påskud af at være fra politiet.

Begge gange forklarede gerningsmanden, at man var i gang med at efterforske et kriminelt forhold.

Stjal 8000 kroner fra 91-årig
Fredag eftermiddag lykkedes det den falske bnetjent at stjæle kontanter fra to ældre kvinders hjem.

Først gik det ud over en 94-årig kvinde på Stengården i Hjallerup omkring kl. 15.30 og senere samme dag slog han til hos en 81-årig kvinde på Fridtjof Nansens Vej i Aalborg, skriver Nordjyske.

Også I tirsdags blev en 91-årig kvinde på Tolbodvej i Løkken udsat for tricktyveri, da hun lukkede en civilklædt mand ind, som påstod at komme fra politiet. Da den falske politimand forlod lejligheden, havde den ældre kvinde mistet 8000 kroner i kontanter.

Gerningsmanden beskrives som dansk af udseende og dansktalende, 30-40 år gammel, almindelig af bygning og med brunt hår.

Han var en iført lys jakke, lys skjorte og mørke bukser.

Politi: Forlang at se legitimation
Nordjyllands Politi opfordrer til, at man ved henvendelse fra civilt politi forlanger at se politi-legitimation, inden man lukker dem ind.

Her kan du blive klogere på, hvordan man kan kende en autentisk politibetjents legitimation. Alle politibetjente, uanset om de arbejder i uniform eller i civil, vil have deres politi-id med sig.

Har man været udsat for henvendelser, hvor der ikke kan fremvises den nødvendige, kan man rette henvendelse til Nordjyllands Politi på 114 og anmelde forholdet.

112 - 24. nov. 2018 - kl. 15:05 Politiet har slået ring om dansk hotel: Samtlige gæster bliver tjekket

Se også: Bestjålet husejer om tyvs undskyldning: Han skal sgu have en lærestreg

Se også: Redder 17-årig: Dreng fisket op af havvand

Se også: Politiet advarer: 'Armani-manden' huserer igen

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere