Falske betjente anholdt ved Tivoli med masser af penge

Hotelværelse bugnede med stjålne kontanter: To mænd har franarret udenlandske turister 45.000 kroner i forskellig valuta

De falske betjente, der begge stammer fra Rumænien og er 36 og 52 år, havde et 'større' kontantbeløb på sig i forskellige valutaer. Betjentene på billedet er ikke de to nu anholdte. (Foto: Colourbox)
De falske betjente, der begge stammer fra Rumænien og er 36 og 52 år, havde et 'større' kontantbeløb på sig i forskellige valutaer. Betjentene på billedet er ikke de to nu anholdte. (Foto: Colourbox)

Er du blevet franarret penge eller forsøgt franarret penge af de to falske betjente, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Med et hotelværelse som base og et par falske politiskilte har to rumænske mænd i den seneste uge franarret en stribe udenlandske turister kontanter i København.

Lørdag gik den dog ikke længere for de to falske betjente, som ifølge politiet er henholdsvis 36 og 52 år.

- En hotelreceptionist observerede de to mænd, som hun mente udviser en mistænkelig adfærd. De havde antastet to israelske turister, fortæller Henrik Vedel, central efterforskningsleder ved Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Anholdt ved Tivoli
Imens receptionisten ringede til politiet, mærkede de to kriminelle tilsyneladende hendes øjne på dem og flygtede fra stedet ad Vesterbrogade.

- Hun giver os et signalement, og det lykkes en hundepatrulje ikke langt derfra at få fat i dem. Der var de ikke ret interesserede i at tale med politiet.

Efter anholdelsen ved Tivoli, ransagede politiet mændenes hotelværelse, som afslørede en en bunke tyvekoster i form af forskellig valuta til en samlet værdi af omkring 45.000 kroner.

Gik efter turister
De falske politibetjente er ifølge politiet gået målrettet efter udenlandske turister. Klædt i civil har de kontaktet dem med deres falske politiskilte og afkrævet dem penge. I nogle tilfælde har de anmodet de intetanende turister om at fremvise pas og penge, som de i forvirringen har tiltusket sig.

- De har udnyttet den forvirrede situation, som turisterne har befundet sig i, når de har stået overfor politibetjente og påståede lovovertrædelser. Og så er det gået meget hurtigt, og turisterne har ikke opdaget, at deres penge var væk, før det var for sent, siger efterforskningslederen.

Lignede almindelige kriminalbetjente
Politiet har i løbet af ugen modtaget adskillige anmeldelser fra tyvenes ofre, og signalementerne har flere fællestræk, ligesom politiet også har flere billeder af svindlerne.

- De ligner civile betjente og kunne godt fremstå som ganske almindelige kriminalbetjente, som vi kender dem fra gamle dage.

Hvad angår de falske politiskilte, vurderer Henrik Vedel, at rigtig mange ville kunne lade sig narre af dem.

- Ikke med mindre man går ned med lup og virkelig kigger. 

Vær på vagt over 'udenlandske betjente'
De falske betjente bliver søndag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten - sigtet for bedrageri og for at udgive sig for at være en offentlig myndighed.

- Man bør selvfølgelig studse, hvis en politibetjente beder en om at tage sin pung frem. Men de fleste har jo lært, at man skal gøre, hvad politiet siger, så det er nok en form for almindelig autoritetsfølelse, der træder i kraft.

Selv om efterforskningslederen opfordrer alle til at efterleve politiets formaninger, fraråder han på det kraftigste, at man giver udenlandsksprogede politibetjente sine penge:

- Det vil være fornuftigt at tænke sig om en ekstra gang.

Er du blevet franarret penge eller forsøgt franarret penge af de to falske betjente, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.