Falske politifolk plyndrer igen turister

Kinesiske turister mistede flere tusinde euro ved hotel i København

Dette læderetui blev brugt af tre falske politifolk, også rumænere, i 2014, da de standsede turister ved Kastellet for at stjæle fra dem. Politifoto
Dette læderetui blev brugt af tre falske politifolk, også rumænere, i 2014, da de standsede turister ved Kastellet for at stjæle fra dem. Politifoto

Så er de igen på spil i København: Rumænske trick-tyve, der udgiver sig for danske politifolk og som plyndrer godtroende udenlandske turister.

Tre rumænere på 48, 49 og 35 år blev i dag varetægtsfængslet ved retten på Frederiksberg for at have stjålet 2-3000 euro fra et par kinesiske turister i mandags.

Kineserne blev standset af mændene i nærheden af et hotel, og ifølge sigtelsen udgav rumænerne sig for at være danske politifolk, der skulle visitere dem.

Rumænerne viste angiveligt en form for legitimation - falsk naturligvis - men det fik kineserne til at hoppe på fupnummeret.

Her er den falske politi-legitimation, som rumænerne brugte. ID-kortet til venstre er en tysk registrerings-attest. (politifoto) 112 Sådan blev turister fuppet af falske politibetjente

Tyveriet blev efterfølgende anmeldt til det rigtige politi, og turisterne gav et godt signalement af de falske betjente.

Passede på signalement
Tirsdag fik en politipatrulje øje på tre rumænere ved Kalvebod Brygge, der passede på signalementet. De blev anholdt, og politiet kunne sætte dem i forbindelse med trick-tyveriet i mandags.

Sådan ser et ægte dansk 'politiskilt' ud. Tricktyvene bruger falske kort. (politifoto) 112 Rumænere anholdt: Mistænkes som falske betjente, der plyndrer turister

Fænomenet med falske betjente, der ødelægger ferien for turister i København, dukker op hver sommer, men politiet forsøger at slå hårdt ned på fænomenet.

- Det er et tilbagevendende problem, men det har vores store fokus og vi gør alt for at stoppe det uvæsen, siger central efterforskningsleder René Jensen.

Her er rumænernes falske politilegitimation. Det er blot et tomt læderetui med en 'papstjerne', som er et logo, der betyder ægte skind. (politifoto) 112 Tricktyve har det nemt: Ville du falde for dette politiskilt?

En ægte dansk politi vil altid vise sit to-fløjede politilegitimation, hvor der er foto og navn på betjenten.

Sådan ser et ægte legitimationskort ud:

Sådan ser et ægte dansk 'politiskilt' ud. Rumænerne bruger falske kort. (politifoto)
Sådan ser et ægte dansk 'politiskilt' ud. Rumænerne bruger falske kort. (politifoto)
 

Sådan ser et ægte dansk 'politiskilt' ud. Rumænerne bruger falske kort. (politifoto) 112 Falske betjente dømt og nye anholdt

Sådan ser et ægte dansk 'politiskilt' ud. Rumænerne bruger falske kort. (politifoto) 112 Sådan plyndrer falske betjente naive turister