Familie hårdt ramt: To sønner er nu blevet dræbt

På blot tre år har en familie i Mjølnerparken mistet to sønner ved voldsomme forbrydelser

Torsdag blev Mahmoud Ali Husseins 22-årige storebror, Ghassan Ali Hussein, dræbt af skud i hovedet i Mjølnerparken som offer for bandekrigen. Video: Kenneth Meyer

På tre år har en hårdt ramt familie i Mjølnerparken på Nørrebro i København mistet to sønner ved voldsomme forbrydelser.

I oktober 2014 blev familiens 16-årige søn Mahmoud Ali Hussein dræbt, da han kørte på en stjålet knallert sammen med sin fætter på Nørrebro.

En vred far, hvis søn havde fået stjålet sin knallert, påkørte de to fætre bagfra med sin varevogn med høj hastighed, så Mahmoud Ali Hussein blev kastet af knallerten og dræbt.

Det kostede den 43-årige far to års fængsel for uagtsomt manddrab.

Torsdag blev Mahmoud Ali Husseins 22-årige storebror, Ghassan Ali Hussein, dræbt af skud i hovedet i Mjølnerparken som offer for bandekrigen.

En massiv politistyrke har omringet Mjølnerparken efter dagens skyderi. Foto: Kenneth Meyer 112 Øjenvidne: Vildt skyderi i Mjølnerparken - en person er ramt

Han sad sammen med sin 19-årige fætter og en tredje mand i en bil, da to maskerede mænd på en sort knallert åbnede ild mod bilen med adskillige skud direkte gennem forruden.

Ghassan Ali Hussein blev det tredje dødsoffer på blot ni dage i bandekrigen mellem LTF og en Mjølner-gruppering, der udspringer af den tidligere Brothas-bande.

Ifølge Københavns politi var Ghassan Ali Hussein kendt af politiet og var tidligere truffet i selskab med bandemedlemmer. Men venner til Ghassan Ali Hussein afviser, at han selv var bandemedlem.

Tre er fængslet
Fredag blev tre mænd med relationer til LFT-banden varetægtsfængslet i Københavns dommervagt til den 21. november.

Dommeren fandt, at der er begrundet mistanke mod dem for medvirken til drab. Ifølge sigtelsen blev drabet planlagt gennem tre dage og en flugtbil blev lejet og hentet i Sverige til at køre drabsmændene væk.

artiklen fortsætter under billedet

Der blev affyret en række skud direkte gennem forruden på denne bil i Mjølnerparken, hvor en 22-årig blev dræbt. Foto: Kenneth Meyer
Der blev affyret en række skud direkte gennem forruden på denne bil i Mjølnerparken, hvor en 22-årig blev dræbt. Foto: Kenneth Meyer
 

Trafikdrabet på Mahmoud Ali Hussein skete sent om aftenen den 18. oktober 2014, hvor den 43-årige far sammen med sin ældste søn satte sig ind i sin varebil og kørte til Mjølnerparken for at lede efter sønnens stjålne knallert.

Da de fik øje på den 16-årige og hans fætter på knallerten satte de efter dem, og på 'Den Sorte Plads' kørte den 43-årige ind på cykelstien for at skræmme de to drenge. Det fik fatale følger.

artiklen fortsætter under billedet

Mahmoud Ali Hussein blev dræbt 18. oktober 2014, da han blev påkørt på en stjålet knallert af en vred far. Privatfoto
Mahmoud Ali Hussein blev dræbt 18. oktober 2014, da han blev påkørt på en stjålet knallert af en vred far. Privatfoto
 

Bilen, der kørte mellem 56-63 km/t, ramte efter cirka 300 meters kørsel på stien knallerten bagfra, og Mahmoud Ali Hussein blev slynget af knallerten og dræbt på stedet. Hans fætter slap med kvæstelser, men måtte opereres fire gange.


Omkring 20 mænd følger Mahmoud Ali Hussein på hans sidste rejse. Video: Jan Unger

'Ville blot skræmme'
Den 43-årige forklarede i retten, at det ikke var med vilje, han påkørte knallerten. Han ville blot skræmme drengene.

- Jeg har grædt mange nætter på grund af Mahmoud. Jeg har ikke fået lov til at kondolere over for hans familie. Jeg vil gerne bede om tilgivelse, lød det fra den grådkvalte 43-årige.

Mahmoud Ali Husseins familie mente dengang, at den 43-årige slap alt for billigt med to års fængsel for uagtsomt manddrab.

Ekstra Bladet har været i kontakt med familien igen efter drabet på 22-årige Ghassan Ali Hussein i Mjølnerparken, men de ønsker ikke at udtale sig.

Foto: Kenneth Meyer 112 Tredje dødsoffer på ni dage: Politiet har anholdt tre personer