Familie på syv bevogtet i tre timer

Københavns politi har ransaget samtlige lejligheder i Mjølnerparken 38

Politiet var massivt til stede under morgenens ransagning i Mjølnerparken i København.

Københavns Politi har siden klokken godt 6 i morges og indtil for godt en time siden ransaget samtlige lejligheder i opgangen Mjølnerparken 38 på Nørrebro i København samt en eller flere lejligheder i nummer 36.

Det er under ransagning i en lejlighed i denne opgang eller i nummer 36, at politiet har fundet en række effekter, som formentlig kan henledes til gerningsmanden for de to attentater i  København i nat.

Politiet hæver beredskabet oven på, at fem betjente i løbet af weekenden er blevet såret efter terror i København (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 15. feb. 2015 - kl. 12:33 Efter terror forhøjes politiets beredskab i hele landet

Øverst til venstre i opgangen bor ægteparret Najate Maaroof og Abd Issa med deres fem børn i alderen 6 til 20 år.

- Vi har boet i opgangen i 24 år, men kender ikke rigtig nogen, fortæller Najate.

Familien blev i morges vækket af en voldsom lyd i opgangen, og flere af familiemedlemmerne vågnede. Kort efter bankede det på døren.

- Det var politiet. De sagde, at de havde set en mistænkt løbe ind i opgangen. De kiggede hurtigt ind i vores lejlighed, og forlod den igen, da de ikke fandt nogen her, og vi kunne høre en dør blive brækket op, og da vi kiggede ud af vinduet, var der fyldt med politi udenfor, fortæller datteren Fatima på 20.

(Foto: Kenneth Meyer) 112 - 15. feb. 2015 - kl. 07:43 Øjenvidne: Mand dræbt få meter fra min seng

- Godt ti minutter inde i politiets presse briefing klokken 8, som vi så på tv, bankede politiet igen på hos os. Vi blev alle bedt om at stå op og samle os i stuen, og de tog al vores elektronik. Vi skulle slukke for fjernsynet og lægge mobiltelefoner og computere på bordet. To politifolk sad herefter og holdt øje med os i to-tre timer. Politiet var startet med at ransage opgangen nedefra, og det tog 2-3 timer, inden de nåede op til os. Men de var flinke og rare og behandlede os godt.

112 - 15. feb. 2015 - kl. 08:32 Thorning: Vi har smagt den grimme smag af frygt

- Ved ca. halv elleve tiden nåede teknikere og de personer, der skulle ransage vores lejlighed op til os. De kiggede rundt efter spor, også under sofaen  og i kufferter, og tog også id-numre  på vores mobiltelefoner, inden de forlod vores lejlighed uden at tage noget med.

- Det der er sket i Danmark er forfærdeligt. Vi ønsker ingen skal opleve den smerte, som de pårørende og ofrene for angrebet lider, siger Fatima og hendes mor. 

I en lejligheden to etager under ægteparret oplevede 30-årige Sheheryar Khan også, hvordan politiet pludselig var massivt til stede i hans hjem. Khan var på vej hjem efter en nattevagt som freelance konsulent i en software firma, da han blev stoppet af politiet i gården foran Mjølnerparken 38 kort før klokken otte i morges.

-  Jeg får lov til at gå igennem, og i min lejlighed er politiet allerede i gang med at ransage. Min samboer sidder alle sammen i stuen og må hverken tjekke mobiltelefoner eller forlade stedet.

- Vi bliver sat på række, mens en politimand holder øje med os. Sådan sad vi i flere timer. Min ene sambos søn blev meget forskrækket over situationen, forklarer Khan til Ekstra Bladet.

Seheryar Khan fortæller også, at han ikke kender meget til naboerne i opgangen.

- Man siger hej til hinanden på gangen, men vi kender jo ikke folk særligt godt.

Politiet var hurtigt på pletten søndag morgen - Denne video er taget kl. 8.05 fra en lejlighed tæt på nr. 38

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere