Familie udlover stor dusør i drabssag

21-årige Cem Aydin blev i 2012 tævet ihjel af ukendte gerningsmænd. Nu skal en ny dusør udlovet af familien hjælpe politiet videre i sagen

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Hør efterforskningsleder ved Københavns Politi, Hans Erik Raben, fortælle om sagen i klippet øverst.

Hvorfor skulle 21-årige Cem Aydin dø, og hvem dræbte ham.

Det spørgsmål håber Københavns Politi at få svar på, når de i samarbejde med Cem Aydins familie nu udlover en dusør på en halv million kroner til den eller dem, der kan bidrage med afgørende nyt i sagen.

21-årige Cem Aydin blev brutalt tævet ihjel sent om aftenen 19. januar 2012. Forinden havde han sagt farvel til sin kæreste på Stærevej i Københavns Nordvest-kvarter og efterfølgende gået to kilometer til bopælen hos forældrene på Nordre Fasanvej.

Men Cem Aydin nåede aldrig hjem. Foran opgangen blev han mødt af et ukendt antal gerningsmænd, der fik den 21-årige til at løbe for livet.

I 2012 blev Cem Aydin tævet ihjel af otte til ti gerningsmænd ikke langt fra hjemmet på Nordre Fasanvej. Foto: Privat
I 2012 blev Cem Aydin tævet ihjel af otte til ti gerningsmænd ikke langt fra hjemmet på Nordre Fasanvej. Foto: Privat

Overrasket af tæskehold
Få meter fra opgangen ventede dog endnu et tæskehold og på Kong Georgs Vej på Frederiksberg, blev den 21-årige på få minutter gennemtævet med knytnæver, spark og ukendte slagvåben ført af op til ti gerningsmænd.

- Der er tale om et groft og meget, meget voldsomt overfald, hvor Cem Aydin bliver tæsket til døde. Han bliver primært ramt i hovedet, og det giver så voldsomme skader, at han ret hurtigt mister bevidstheden, fortæller efterforskningsleder Hans Erik Raben til Ekstra Bladet.

Især i tiden efter overfaldet var sagen massivt dækket i medierne, hvor tæskeholdet bestående af otte til ti gerningsmænd blev efterlyst for det, politiet betegnede som et nøje planlagt overfald. I forbindelse med Cems død fik Københavns Politi over 200 henvendelser, der efter en længerevarende efterforskning ikke har ledt politiet videre.

- Vi håber selvfølgelig, at den dusøren kan føre til den rigtige henvendelse i sagen. Gå nu til politiet med, hvad I ved. Den her sag er så grov, at den skal opklares, lyder det fra efterforskningsleder Hans Erik Raben, afdelingen for personfarlig kriminalitet, Københavns Politi.

Flygtede i biler
Efter overfaldet på Cem Aydin forlod tæskeholdet gerningsstedet i høj fart. På overvågningsbilleder, som Københavns Politi nu frigiver, ses først en mørk Ford Mondeo eller Toyota Carina og senere en sølvgrå BMW forlade stedet ad Nordre Fasanvej i retning mod Nørrebro.

På overvågningsbilleder ses de to gerningsbiler ankomme til gerningsstedet. Kort efter overfaldet forlader de stedet.

Politiet kunne efterfølgende efterlyse gerningsmændene med et meget sparsomt signalement, og det afgørende tip i sagen er siden udeblevet. Derfor er den halve million nu politiet og familiens sidste håb om en opklaring.

- Vi er ret sikker på, at der sidder nogen derude, der har en viden om, hvorfor det her skete, og hvem gerningsmændene er.

- Vi har hørt rygter nok, og nu vil vi have fakta på bordet, siger Hans Erik Raben.

Familien til Cem Aydin måtte 24 timer efter overfaldet slukke for den respirator, der holdte den ellers sunde og raske unge mand i live. Især hovedtraumerne på den 21-årige var så alvorlige, at der ikke var mere meningsfyldt liv tilbage for Cem Aydin.

- Der er flere ofre i den her sag. Familien til Cem sidder tilbage og sørger fortsat. De kan ikke komme videre med deres liv, fordi de sidder med en mængde ubesvarede spørgsmål, som vi gerne vil finde svar på, siger Hans Erik Raben.

Ved du noget om sagen, så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224.

1 af 3 Efter overfaldet blev Cem Aydin mindet med blomster og lys. Senere mødtes tusindvis på Rådhuspladsen i København for at vise deres støtte til familien.
2 af 3 To minutter før overfaldet klokken 23.15 19. januar 2012 ankom to biler til gerningsstedet - En mørk Ford Mondeo eller Toyota Carina og en sølvgrå BMW. Politiet efterlyser vidner, der kan sidde inde med information om disse biler og deres færden 19. januar 2012.
3 af 3 I 2012 blev Cem Aydin tævet ihjel af otte til ti gerningsmænd ikke langt fra hjemmet på Nordre Fasanvej. Foto: Privat