Familiechef om fund af hittebarn: Plejefamilie er klar til weekenden

Gladsaxe Kommune er allerede i dialog med flere potentielle plejefamilier til nyfødt pige, som blev fundet i affaldsskakt

Ekstra Bladet var i dag ude at snakke med politiet om fundet af barnet

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Allerede i løbet af weekenden eller i begyndelsen af næste uge får et lille hittebarn en plejefamilie, som vil tage sig af den vigtige forælder/barn-kontakt, der er så vigtig for alle børn, og som er specielt vigtig for en nyfødt.

Det fortæller familiechef i Gladsaxe Kommune, Tina Vesterby Sørensen, til Ekstra Bladet.

Tina Vesterby Sørensen fik allerede besked kort tid efter fundet af pigen, som er helt nyfødt, og som blev fundet for enden af en affaldsskakt i Værebroparken i Bagsværd.

- Det var en forfærdelig besked at få. Det første, man tænker, er 'stakkels barn' og 'godt, at hun blev fundet i live'. Hun var jo ikke pakket ind eller noget. Men vi er jo vant til problemer. Vi oplever dramaer hver dag, så vi kan sagtens finde ud af det, siger Tina Vesterby Sørensen til Ekstra Bladet.

Ifølge Tina Vesterby Sørensen har Gladsaxe Kommune allerede et korps af professionelle plejefamilier, og familieplejekonsulenter i kommunen har allerede været i dialog med flere, som kommunen har i tankerne, og som vil kunne påtage sig opgaven med at tage sig af barnet.

Barnet er fundet her i Værebroparken (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 1. apr. 2016 - kl. 08:43 Spædbarn fundet efterladt
Har født hende alene
I øjeblikket er pigen indlagt på Rigshospitalet, og det er derfor sygehuspersonalet, der tager sig af barnet. Men så hurtigt som muligt vil plejefamilien blive knyttet til hende. De to parter kommer enten i kontakt med hinanden, når sygehuset udskriver pigen. Men ellers vil familien komme ind på sygehuset til hende, hvis der går længere tid, før lægerne udskriver hende.

De første meldinger fra sygehuset går på, at pigen skulle være sund og rask.

Da hun blev fundet, lå hun ifølge Ekstra Bladets oplysninger både med navlestreng og moderkage. Den melding gør, at Tina Vesterby Sørensen totalt kan afvise, at der har været professionelle folk inde over, da pigens mor har født hende.

Politiet har spurgt familieafdelingen i Gladsaxe Kommune, om de har kendskab til, at en mor kan have født hjemme uden at have været i kontakt med myndighederne. Og flere konsulenter er i færd med at undersøge den mulighed.

Den lille pige ligger på Rigshospitalet og har det efter omstændighederne fint. (Foto: Kenneth Meyer)
Den lille pige ligger på Rigshospitalet og har det efter omstændighederne fint. (Foto: Kenneth Meyer)

- Vi trækker på vores netværk, forklarer Tina Vesterby Sørensen.

Desperat handling skal undersøges
Hvis det lykkes enten politiet eller Gladsaxe Kommune at finde frem til barnets mor, så går en omfattende proces i gang.

- Hvis vi finder hende, skal vi have undersøgt den mor. Det kan være, der kommer en mor af sig selv, som har fortrudt, og som gerne vil have barnet. Hun har ganske givet lavet en desperat handling, og så vil vi finde frem til, hvad der kan have gjort, at hun er kommet i den situation. Vi skal have kigget på hendes forældreevne. Det kan også komme på tale at adoptere barnet væk. Men lige nu handler det om, at vi akut er gået ind for at påtage vores tilsynsforpligtelse og sikre den nære omsorg, forklarer familiechefen.

Det er ifølge Tina Vesterby Sørensen første gang, at Gladsaxe Kommune har skullet håndtere en sag om et hittebarn.