Familiefar kørt ned og dræbt: 'Jeg forsøgte at undgå ham'

Den ene sigtede fortalte i retten, at han var bange og forsøgte at slippe væk, da han i sin bil ramte 39-årig familiefar, som senere døde.

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

RETTEN I HOLBÆK (EKSTRA BLADET): En 27-årig mand frygtede for sit liv, da han torsdag aften kørte ind i en 39-årig mand på Valdemar Sejrs Vej i Holbæk i et sammenstød, der senere kostede den 39-årige AK livet.

Det har den 27-årige netop fortalt ved Retten i Holbæk, hvor han fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Den 27-årige er sammen med en et år yngre bekendt sigtet for vold med døden til følge, og de to skal i retten afhøres hver for sig. De nægter sig skyldige.

Anklager Randi Tvile fortalte i retten, at de to sigtede efter politiets opfattelse har en noget anden forklaring på, hvad der skete torsdag aften ved Circle K-tanken i Holbæk og på McDonald's tidligere på aftenen end de vidner, som politiet foreløbig har talt med. Det er også årsag til, at Tvile ønskede dørene lukket af hensyn til efterforskningen.

Hun mente, at de sigtedes forklaringer kan være med til at skade politiets muligheder for at få upåvirkede vidneforklaringer fra andre.

Men dommeren valgte altså at holde dørene åbne. Til gengæld er der nedlagt et navneforbud for de to sigtede. I løbet af grundlovsforhøret dukkede flere og flere af de to sigtedes bekendte op. Til sidst måtte retsformanden fortælle, at der nu ikke var plads til flere.

Den 27-årige var i retten iført sort hættetrøje, brune bukser og foret cowboyjakke samt sort Nike-sneaks og svarede på de ting, han blev spurgt om.

Det hele begyndte ifølge den 27-årige sigtede tidligt på aftenen, hvor han sammen med den medsigtede og to andre var på McDonald's for at få mad. Her oplevede den 27-årige, at den medsigtede mødte AK.

Se også: Familiefar påkørt og dræbt efter konflikt på McDonald's

De to kom ifølge den 27-årige op at skændes, og de endte med at udveksle telefonnumre.

- Jeg kendte ikke AK. Har aldrig mødt ham før. Han havde sine børn med på McDonald's, så de aftalte at tale sammen senere, sagde den 27-årige i retten.

Han afviste i øvrigt, at der var nogen, der råbte 'jeg slår dig ihjel' inde på McDonald's.

Siden kørte de sammen væk, fordi de skulle til en mindre by uden for Holbæk for at lukke en butik, som den medsigtede arbejder i. Undervejs fik den 26-årige medsigtede to opkald på sin mobiltelefon, hævdede den 27-årige i retten. En fra en mand, der hævdede at være fra banden LTF, og som fortalte, at det var nødvendigt at få redet trådene ud mellem den medsigtede og AK.

Kort efter ringede AK.

- De aftalte at mødes på Circle K, forklarede den 27-årige i retten.

Da de to ankom til Holbæk, så de AK. Den medsigtede steg ud af bilen.

- Jeg skulle have fat i min jakke og gik ikke ud af bilen sammen med ham. Jeg så dem hilse på hinanden, sagde den 27-årige.

- Jeg så, der stod en anden lidt derfra. En høj og bred rockertype med korslagte arme. Han stod og kiggede, forklarede den 27-årige, som fortalte videre, at han pludselig så, at AK slog den medsigtede.

- Så kom der to mere. De havde hættetrøjer på. De stod og røg, men kom så hen og trak enten knive eller skruetrækkere. Jeg kunne bare se, det var noget metal. Der blev jeg bange, forklarede den 27-årige.

Den 27-årige valgte derfor at køre væk. Og han fortalte i retten, at det var på vej væk, at han ramte AK.

- Jeg kørte i første gear, da jeg ramte ham, fortalte den 27-årige.

Randi Tvile viste et foto frem i retten af en forrude på den bil, som den 27-årige kørte i. Den var smadret i den ene side.

- Jeg tror kun, jeg snittede ham. (Den medsigtede - red.) nåede at springe væk. Men AK blev stående. Jeg forsøgte at undvige ham ved at dreje til venstre, forklarede den 27-årige.

Efter at være kørt et lille stykke væk, valgte den 27-årige at køre tilbage for at hente den medsigtede, fortalte han i retten. På vej tilbage ramte han også den medsigtede på knæet.

- Han hoppede ind, og så kørte vi væk, og jeg ringede til politiet. Jeg havde politiet i røret, helt til de kom, sagde den 27-årige i retten.

Overvejede du at køre tilbage til AK for at se til ham, spurgte Randi Tvile.

- Nej, det gjorde jeg ikke. Jeg var bange, sagde den 27-årige.

Senere fredag eftermiddag skal den 26-årige medsigtede afhøres. Og så skal retsformanden beslutte, om de to skal varetægtsfængsles.

Midt og Vestsjællands Politi oplyser, at den nu afdøde mand var på McDonalds tidligere på aften sammen med sine børn, og politiet oplyser til Ekstra Bladet, at de er meget interesserede i at høre fra vidner, der har set noget.

- Politiet er meget interesserede i at tale med flere, der dels har overværet episoden på McDonald’s et par timer før påkørslen, og som evt. har overhørt, hvad parterne talte om. Derudover vil vi gerne tale med alle, der har været i området ved Cirkle K og OK-tanken mellem McDonald’s og Slotscentret på tidspunktet for påkørslen kl. 2250, skriver politiet i deres døgnrapport.

En af politiets efterforskere var mødt frem i retten. Han fortalte, at  både McDonald's og Circle K er blevet bedt om at udlevere videoovervågning, som skal undersøges.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen