Familiefar kørt ned og dræbt: To mænd varetægtsfængsles

Der er begrundet mistanke om, at to mænd på 26 og 27 er skyld i vold med døden til følge

Efter en uoverensstemmelse ved denne McDonald's i Holbæk blev den 39-årige mand senere torsdag kørt ned og dræbt på Valdemar Sejrs Vej ud for tankstationen Circle K. Foto: Jonas Olufson
Efter en uoverensstemmelse ved denne McDonald's i Holbæk blev den 39-årige mand senere torsdag kørt ned og dræbt på Valdemar Sejrs Vej ud for tankstationen Circle K. Foto: Jonas Olufson

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

RETTEN I HOLBÆK (EKSTRA BLADET): To mænd på 26 og 27 er fredag ved Retten i Holbæk blevet varetægtsfængslet frem til 31. oktober. De to er sigtet for vold med døden til følge efter en episode torsdag aften i Holbæk, hvor en 39-årig familiefar klokken 22.50 foran en lang række vidner blev kørt ned på Valdemar Sejrs Vej ud for tankstationen Circle K.

Klokken 23.33 blev den 39-årige erklæret død på Holbæk Sygehus, kom det frem i retten.

Begge de sigtede nægter sig skyldige. De afgav forklaring for åbne døre, og her stod det hurtigt klart, at de to har en noget anden udlægning af, hvad der førte frem til, at den 39-årige blev ramt af bilen, end politiet og anklagemyndigheden har.

- Jeg var bange. Jeg forsøgte at slippe væk, sagde den 27-årige, som erkendte, at han kørte den sølvgrå VW, som vidner så gasse op og køre direkte ind i den 39-årige.

Hans medsigtede kammerat blev af enkelte vidner set i bilen ved siden af den 27-årige. Men i retten fortalte de begge, at den 27-årige slet ikke var i bilen, men stod uden for og diskuterede.

- De havde våben. Jeg aner ikke, hvad det var. Om det var køller, skruetrækker og knive. Jeg kunne ikke se det, sagde den 26-årige.

Det kom også frem i retten, at der inden mødet ved Circle K havde været en uoverensstemmelse på McDonald's mellem den 26-årige og manden, som senere blev kørt ned.

De to sigtede var tidligere på aftenen sammen med to kammerater kommet ind på restauranten. Her havde de mødte den 39-årige, som en af de to sigtede kendte fra tidligere.

De to kom op at skændes. Men fordi den 39-årige havde sine børn med på McDonald's blev de to tilsyneladende enige om at snakke sammen senere. De udvekslede telefonnumre.

Siden kørte de to sigtede mod en mindre by uden for Holbæk, hvor den 26-årige arbejder. Der var en forretning, der skulle lukkes.

På et tidspunkt ringede den 26-åriges telefon, hævdede de sigtede i retten. Det var fra et hemmeligt nummer. Og en person, der udgav sig for at være fra indvandrerbanden LTF, fortalte, at der skulle findes en løsning på uoverensstemmelserne med den 39-årige.

Efterfølgende - forklarede de to i retten - ringede den 39-årige. Og det blev aftalt at mødes ved Circle K.

Henne ved Circle K udviklede det hele sig imidlertid dramatisk ifølge de to sigtede. Den 39-årige havde tilsyneladende flere rockertyper med sig. Og mens den 26-årige var steget ud af bilen og blev overfaldet med slag, sad den 27-årige stadig bag rattet.

- Så kom der to mere. De havde hættetrøjer på. De stod og røg, men kom så hen og trak enten knive eller skruetrækkere. Jeg kunne bare se, det var noget metal. Der blev jeg bange, forklarede den 27-årige.

Den 27-årige valgte derfor at køre væk. Og han fortalte i retten, at det var på vej væk, at han ramte AK.

- Jeg kørte i første gear, da jeg ramte ham, fortalte den 27-årige.

Vidner har til politiet fortalt, at den 39-årige blev ramt og røg hen over bilen, hvorefter han røg ned på asfalten på vejen. De har også fortalt, at bilen vendte efter cirka 50 meter, hvorefter den kørte tilbage. Her steg en person om bord i bilen, der kørte væk umiddelbart efter.

De to sigtede fortalte i retten, at de kontaktede politiet, og at de ventede på, at en patrulje ankom, før de turde vise sig igen. Herefter blev de begge anholdt.

Anklager Randi Tvile dokumenterede i retten, hvordan den sølvgrå VW havde fået smadret den ene side af forruden. Hun fortalte også, at politiet ved ankomsten til Circle K så en to meter lang og halv meter bred blodpøl på stedet, hvor den 39-årige havde ligget.

To af den 39-åriges kammerater blev af vidner set ruske i ham og tale med ham på et sprog, som de ikke forstod. Han blev erklæret død kort tid efter.

Den 26-årige valgte at kære varetægtsfængslingen til landsretten. Den 27-årige udbad sig betænkningstid.

Seneste
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen