Familiemedlem sigtet for at stjæle urne

Uenighed om navnet på stenen og gravstedets placering

Janni Borups familie fik et chok, da de i onsdags fik beskeden om, at gerningsmænd havde fjernet urnen fra gravstedet. (Privatfoto)
Janni Borups familie fik et chok, da de i onsdags fik beskeden om, at gerningsmænd havde fjernet urnen fra gravstedet. (Privatfoto)

To personer er blevet sigtet for overtrædelse af loven om gravfred. Det oplyser Østjyllands Politi.

De sigtede - et familiemedlem og hans kæreste - gravede ifølge politiet Janni Borups urne op mellem kl. 11.30 og 11.45 onsdag formiddag på Nordre kirkegård i Randers.

Kims søsters urne blev gravet op onsdag. (Foto: Privat) 112 Bror: Min søsters urne blev gravet op og stjålet

Et vidne overværede opgravningen og fik alarmeret medarbejdere på kirkegården.

De fik råbt gerningsmændene an, som hurtigt stillede urnen fra sig og flygtede fra kirkegården.

- Vi er stadig chokeret over det, men det er rart, at de nu er sigtede, siger Janni Borups bror Kim Borup til Ekstra Bladet.

Janni Borups bror har overfor Ekstra Bladet oplyst identiteten på den ene sigtede, men da det ikke har været muligt at få identiteten bekræftet hos Østjyllands Politi, har Ekstra Bladet valgt ikke at afsløre familierelationen.

Motivet til den bizarre handling er ifølge Kim Borup gravstedets placering og navnet på gravstenen.

- Vi ved det selvfølgelig ikke med sikkerhed, men han har været utilfreds med, at hans efternavn ikke var på stenen, og at Jannis urne kom ned til vores oldeforældre, men det var hendes ønske, fortæller Kim Borup.

Efter Janni Borups tragiske død i september 2012 skal familien nu igen tage afsked med hende.

- Vi sænker urnen og lægger en blomst. Det bliver bare en kort ceremoni ved graven med den nærmeste familie, fortæller Kim Borup.

Urnenedsættelsen sker på tirsdag.