Familiemedlem: Tove var ramt af aggressiv kræftsygdom

Da kræften først havde spredt sig i kroppen, gik det hurtigt, fortæller svoger

Tove Fergo var til det sidste optimistisk i forhold til at vinde kampen mod kræften. (Polfoto)
Tove Fergo var til det sidste optimistisk i forhold til at vinde kampen mod kræften. (Polfoto)

I dag kom det frem, at den tidligere kirkeminister fra 2001-2005, Tove Fergo (V), søndag sov ind i en alt for tidlig alder som følge af en aggressiv kræftsygdom.

Hun blev 69 år.

Sognepræsten tabte kampen til kræften, efter sygdommen havde spredt sig hurtigere, end man havde regnet med.

Det fortæller hendes svoger Lars Helge Fergo til Ekstra Bladet.

– Tove var ramt af kræft, og det spredte sig lynhurtigt til så vitale dele, at hun ikke kunne overleve det. Vi i familien er meget forbavset over, at det gik så hurtigt, fortæller Lars Helge Fergo, der samtidig kan fortælle, at den tidligere minister selv troede på, at hun ville komme hjem igen.

– Hun troede ikke selv, det var så alvorligt. Hun var en enestående optimist og troede på, at hun nok skulle komme over det, men det skete desværre ikke.

Se også: Kollega om Fergos pludselige død: Det er en stor sorg

- Hun vidste selvfølgelig godt, at kræft er en alvorlig sygdom, men hun var ukuelig i sin optimisme, siger Lars Helge Fergo, der sidst snakkede med sin svigerinde for blot fire dage siden.

Hvilken form for kræftsygdom, der var tale om, ved han ikke, men lægerne på Rigshospitalet var i hvert fald ikke nær så optimistiske som deres patient.

– Da de først konstaterede kræften, vidste de godt, at det var et spørgsmål om tid. Men eskaleringen overraskede, siger han.

Kræftsygdommen fik Tove Fergo konstateret for et halvt år siden, og kort tid efter tvang den hende til at sygemelde sig fra sit arbejde som sognepræst i Simon Peters Kirke på Amager.

Her havde hun arbejdet i 42 år, og ifølge hendes kollega sognepræst Niels Henrik Olesen var hun en stor drivkraft i arbejdet med unge mennesker.

- Jeg vil huske hende for hendes store engagement i arbejdet med børn og unge. Det har været en vældig succes. Samtidig har hun været meget engageret i fornyelse af kirken, og det har været bemærkelsesværdigt, at hun ville og kunne fornyelsen efter så mange år som præst.

Se også: Tidligere minister er død