Familien til skoleskyder i chok: - Det lyder ikke rigtigt

Familien til den 26-årige Chris Harper Mercer, som angiveligt stod bag drabene på ni mennesker på et college i Oregon, er forfærdede

26-årig Chris Harper Mercer er identificeret som manden, der torsdag skød og dræbte ni personer på et college i byen Roseburg i Oregon. Hans far er med ord 'chokeret'. Sådan sagde han, da pressen mødte ham. (Video: AP)

26-årige Chris Harper Mercer er identificeret som manden, der torsdag åbnede ild på et college i Oregon, USA, og dræbte ni personer og sårede syv andre. Hans familie er chokeret og uforstående overfor forbrydelsen.

Stedsøsteren till Mercer udtaler ifølge KABC.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal i sige. Jeg ryster lige nu. Han betød en masse for mig. Han var en god fyr, og han satte alle andre før ham selv. Det lyder ikke rigtigt. Alt hvad han gjorde var at sætte andre før ham. Han ville gøre alle andre glade, siger hun.

Nyheden om Mercer fik samtidig deres fælles mor til at bryde sammen, fortæller hun.

26-årig Chris Harper Mercer er identificeret som manden, der torsdag skød og dræbte ni personer på et college i byen Roseburg i Oregon. (Foto: Myspace) 112 - 2. okt. 2015 - kl. 05:23 26-årig identificeret som skoleskyder: 'Han var fuld af had'

Ian Mercer - faderen til gerningsmanden - blev mødt af et massivt opbud af pressefolk udenfor sit hjem i Californien, efter han havde brugt dagen på at snakke med politi og FBI. Her fortale han ifølge AP, at han var den mest 'chokerede' af alle.

- Det har været en forfærdelig dag, sagde han kortfattet og afviste derefter at svare på flere spørgsmål.

Øjenvidne: Vi hørte flere skud
Tragedien udspillede sig klokken 10.38, da eleverne var i gang med undervisningen. Hovedparten af skyderiet fandt sted i en bygning.

Et øjenvidne fortæller til NBC News, at Mercer stod uden for en bygning og talte med en kammerat, da han hørte et skud blive affyret.

- Jeg så en fyr med et håndvåben lige uden for. Han var iklædt jeans og en T-shirt. Han var på vej over i en bygning, som han forsvandt ind i, siger Kenny Ungerman.

- Vi søgte skjul på jorden bag min Jeep, og så hørte vi flere skud, fortæller Ungerman, der netop er begyndt at studere til lægetekniker.

- Jeg hørte en masse mennesker løbe og råbe: 'Han har en pistol', og 'han skyder' og så hørte vi flere skud, siger han.

- Vi begyndte bare at løbe, fortæller 19-årige Hannah Miles, der oplevede skyderiet tæt på. (Video: AP)

Studerende Larry Howell fortæller, at han var på vej til undervisning, da han blev mødt af elever, der kom løbende mod ham.

- Jeg vendte mig om og hørte ordene 'aktivt skyderi', og det havde jeg ikke  brug for at høre to gange, siger han.

Roseburg er en by med godt 20.000 indbyggere, og mange af byens indbyggere vil have børn på skolen eller vil have venner og bekendte, der har det.

Skyderiet på skolen er det seneste i en meget lang række skoleskyderier i USA. En frustreret præsident Barack Obama opfordrede på et pressemøde i Det Hvide Hus til, at Kongressen bliver enige om stramninger af våbenloven.

- Jeg har ikke lyst til vende tilbage til skolen, fortæller den studerende Sara, der netop var begyndt i college. (Video: AP)