Fantombillede af indbrudstyv får folk til at skrige af grin

Politiet i England efterlyser på twitter med et fantombillede en mistænkt indbrudstyv med en usædvanlig bred mund - se her nogle af de morsomme reaktioner på det usædvanlige billede

Det computer-skabte fantombillede af en mistænkt indbrudstyv har fået folk til at skrige af grin. (Foto: Warwichshire Politi)
Det computer-skabte fantombillede af en mistænkt indbrudstyv har fået folk til at skrige af grin. (Foto: Warwichshire Politi)

Et usædvanligt billede af en mistænkt indbrudstuv med en ekstremt bred mund er nu gået viralt,  efter at politiet i den britiske fra Warwickshire har lagt et billede ud på deres twitter-profil med en efterlysning af den formodede indbrudstyv.

Politiet ønsker nu at komme i kontakt med den efterlyste mand i forbindelse med et trick-tyveri i hjemmet hos en enlig kvinde i Stratford-upon-Avon den 5. februar. 

Her påstod to mænd, at de kom fra et boligselskab og fik narret sig til at blive lukket ind i lejligheden. Her distraherede den ene indbrudstyv damen, mens den anden gennemsøgte ejendommen for diverse værdier og stjal  et stort beløb kontanter. Kvinden bad i øvrigt mændene om at forlade ejendommen, da hun på et tidspunkt fandt ud af, at det drejede sig om et trick-tyveri.

Det skriver flere britiske medier heriblandt The Guardian

Fantombilledet er blevet delt tusindvis af gange, og twitter-opslaget har fået mere end 38.000 likes. Folk har simpelthen skreget af grin over det usædvanlige fantombillede fra politiet af den efterlyste mand med den brede mund.

En twitter-bruger skriver:

- Vær så venlig at offentliggøre forbryderbilledet af ham, når han er blevet anholdt. Vi er simpelthen nødt til at se det billede.

En anden skrev: Da jeg var barn tog jeg altid min mors gamle kunstige tænder på, når vi havde gæster. Og jeg så stort set ud, som ham på billedet.

Politiet i Warwackshire har i øvrigt lagt et nyt twitter-opslag ud i forbindelse med sagen, hvor de forklarer, hvordan et sådan fantombillede bliver skabt:

- Mange tak til dem, der har delt vores opslag. Et fantombillede er et computer-baseret billede, der bliver skabt, når vi ikke selv har et billede af gerningsmanden. Ofret beskriver den mistænkte(Og politiet kan ikke influere eller stille ledende spørgsmål). Et fantombillede bliver skabt og bliver ikke godkendt eller brugt, før offeret er tilfreds med billedet. Vi håber, at denne forklaring er med til at gøre det hele mere forståeligt. 

På twitter har flere brugere også leget lidt med politiets fantombillede og lagt nogle helt nye sjove versioner ud eller andre mærkværdige personer i forbindelse med sagen. Se dem herunder.