Far dømt for voldtægt af 8-årig datter

Hustruen fik betinget fængsel for vold mod parrets tre børn

Den otte-årige datter blev voldtaget af sin far, der truede hende til ikke at sladre. (Modelfoto: Colourbox)
Den otte-årige datter blev voldtaget af sin far, der truede hende til ikke at sladre. (Modelfoto: Colourbox)

En 55-årig far ankede på stedet til frifindelse, da retten i Glostrup i dag idømte ham fem års fængsel for at have voldtaget sin datter tre gange, fra hun var otte til 10 år gammel.

Han blev også dømt for vold mod datteren, for at have truet hende til tavshed og for vold mod sine to andre børn, der blandt andet blev slået med et bælte.

Hans 47-årige hustru fik en betinget dom uden straffastsættelse for vold mod alle parrets tre børn, der blev revet i håret og revet i ansigtet.

Se også: Tiltale: Voldtog otte-årig datter og mishandlede sine tre børn

Børnene er to piger, som i dag er 13 og 11 år gamle, og en nu otte-årig dreng.

Børnene var tvangsfjernet
Børnene blev tvangsfjernet i 2011, fordi de ikke trivedes i hjemmet, og hos plejeforældrene begyndte de at fortælle om voldsomme overgreb. Plejeforældrene gik til Glostrup Kommune, som anmeldte forældrene til politiet.

Overgrebene, som forældrene blev dømt for, skete mens de endnu boede hjemme.

Forældrene nægtede sig skyldige. Den 55-årige har været varetægtsfængslet siden den 17. juli sidste år, mens hans hustru har været på fri fod under hele efterforskningen.

Den 55-årige blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen. Ifølge dommen voldtog faderen datteren, der er det ældste barn, i perioden fra 2009 til 2011 fra pigen var otte år til hun var 10.

Han udnyttede sin fysiske og psykiske overlegenhed til at skaffe sig samleje, og sagde, ifølge anklageskriftet, flere gange inden voldtægterne 'nu skal vi i seng sammen'.

Truede datteren på livet
Han truede, ifølge anklageskriftet, datteren på livet, hvis hun fortalte om voldtægterne: 'Hvis du siger, hvad jeg har gjort, slår jeg dig ihjel'.

Den 55-årige var også tiltalt for vold efter både den 'milde' og den 'grove' volds-paragraf i straffeloven.

Gennem fem år blev børnene fra de var otte, fem og tre år gamle tildelt lussinger, slag med knytnæver mod mave, ben og hoved, spark mod krop og ben, tramp på benene, revet i håret og slået med et bælte.

Det yngste barn, en dreng, blev på et tidspunkt holdt i benene med hovedet nedad, hvorefter faderen slap grebet, så han faldt til jorden og slog hovedet.

Den 55-årige blev også dømt for på et tidspunkt at have udsat sønnen og den mellemste datter, som dengang var mellem seks og 10 år gammel for et groft seksuelt overgreb samtidigt.

Den 47-årige hustru var tiltalt for at 'almindelig' vold mod de tre børn efter straffelovens § 244, hvor hun i flere tilfælde rev de tre børn i ansigtet og håret.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere