Far kunne høre Anneli skrige i telefonen efter kidnapning

Drabet på tysk teenager har bredt sig til hele verden. Nu forklarer politiet omstændighederne op til drabet

På trods af en storstilet eftersøgning lykkedes det aldrig at finde 17-årige Anneli i live. (POLITIFOTO)
På trods af en storstilet eftersøgning lykkedes det aldrig at finde 17-årige Anneli i live. (POLITIFOTO)

Siden 17-årige Anneli torsdag forsvandt efter at have luftet familiens hund, blev flere og flere verden over involveret i og interesseret i jagten på den tyske teenager.

Mandag aften endte sagen dog fatalt, da teenageren blev fundet død på en gård, som en 39-årig nu drabsmistænkt skulle sælge for sin svigermor.

De nærmere omstændigheder for drabet og kidnapningen har hidtil været sparsomme, men tirsdag eftermiddag har politiet i Dresden afholdt en pressekonference, hvor de har fremlagt sagen, som de kender den hidtil.

Her kom det blandt andet frem, at de to mænd, der er sigtet for drabet, allerede kort efter teenagerens forsvinden kontaktede hendes far via hendes egen mobiltelefon for at kræve løsesum.

Ifølge tyske Bild havde faderen kunnet høre datteren skrige i baggrunden i telefonen, da de fortalte ham, at de havde kidnappet hans datter. Det var sidste gang, de hørte deres datter i live.

Startede selv eftersøgning
Kort efter opkaldet ringede Annelis mor til politiet og anmeldte bortførslen.

- Vores datter er blevet kidnappet. Det har vi lige fået at vide over telefonen, lød beskeden fra moderen til politiet.

Annelis far begav sig efterfølgende selv ud for at lede efter hende, inden politiet ankom, og to kilometer fra hjemmet fandt han selv pigens cykel og familiens hund, som var blevet efterladt.

Senere på aftenen ringede gerningsmændene igen til faderen og fortalte, at Anneli befandt sig i Tjekkiet, men sporhunde fandt senere frem til en gård i byen Luga, hvorefter politiet uden held udspurgte indbyggerne i byen.

I alt 1200 betjente har været involveret i eftersøgningen, kom det frem på pressemødet.

Politiet fortsatte eftersøgningen natten mellem torsdag og fredag, hvorefter faderen om morgenen fredag på krav fra kidnapperne skulle overføre 1,2 millioner euro, hvilket dog ikke kunne lade sig gøre på grund af det høje beløb.

DNA-spor afgørende
Politiets gennembrud i sagen kom søndag formiddag, da de kunne finde DNA-spor fra den ene gerningsmand på Annelis cykel, og senere fandt de frem til en BMW, som var blevet set i nærheden af gerningsstedet torsdag aften.

Mandag morgen blev de to gerningsmænd anholdt, og ved hjælp af nye DNA-spor blev der fundet en kobling mellem Anneli og gerningsmændene. Mandag eftermiddag gav de drabssigtede detaljer om liget, hvorefter politiet kunne finde liget af pigen. Klokken 22.20 mandag aften kunne politiet med sikkerhed fastslå, at den dræbte pige var identisk med Anneli.

Ifølge politiet er der intet, der tyder på, at Anneli har været udsat for seksuelt misbrug. En obduktion skal senere fastslå den præcise dødsårsag og dødstidspunktet, men politiet vurderer foreløbig, at hun har været død siden fredag.

Politiet fortæller i samme anledning, at mændene ikke var maskerede, da de bortførte pigen, og de ville derfor være nemme for hende at genkende og udpege. Ifølge politiet kan det være en grund til, at de endte med at dræbe hende.

- Hun havde set kidnapperne uden maske på, så de var nemme at genkende, og måske endte de derfor med at slå hende ihjel, lød det på pressemødet.

De to drabssigtede er en 39-årig arbejdsløs kok, samt en 61-årig skrothandler. Ifølge politiet var der én af gerningsmændene, der kendte Anneli fra tidligere.