Far lukker kontoen: Ludoman bliver bankrøver

Brite med pengeproblemer gjorde sig til bankrøver, men blev anholdt, før han fik glæde af udbyttet

I raseri over at hans far havde lukket sin bankkonto, besluttede en 46-årig brite sig onsdag for at røve en bank i København, som han var rejst til tidligere på ugen.

Torsdag købte han en legetøjspistol og gik ind i den bank, der lå nærmest på hans hotel. Det var Danske Bank på Vesterbrogade, hvor han lagde legetøjspistolen på disken. Kassereren forstod meningen og lagde 139.000 kroner på disken ved siden af "våbnet".

Røveren lagde udbyttet ned i en pose, han selv havde med, og cyklede omkring 500 meter væk fra banken. Her prajede han en taxi, der kørte ham til Nyhavn, hvor han ville tage en kanalrundtur.

Turen på kanalerne blev dog ikke til noget, for mens han sad på en bænk, dukkede politiet op og anholdt ham mindre end en time efter, at han gik gennem dørene til banken.

Fredag blev den 46-årige så fremstillet i et grundlovsforhør i Dommervagten i København.

Her forklarede han, at han var taget til Danmark for at komme væk fra sine problemer i Storbritannien.

Onsdag kom så opringningen fra faren, der fortalte, at hans bankkonto var blevet lukket. Det gjorde den 46-årige meget vred, fortalte han i byretten. Han er ludoman og har hidtil med farens tilladelse kunne bruge hans penge.

I grundlovsforhøret virkede han ude af balance, og han bad om lægetilsyn for at få medicin mod depression. Han bad også om et sovemiddel, da han ikke har sovet i lang tid.

Dommeren besluttede, at han skulle varetægtsfængsles i foreløbig 24 dage, da der er fare for, at han vil stikke af for at undgå sin straf.