Far sigtet: Ruskede og slog baby

En syv uger gammel dreng er indlagt i kritisk tilstand. Barnets far fængslet og sigtet for drabsforsøg og vold mod sin søn

Ved du noget? Send besked på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst)

En 27-årig far fra Vildbjerg er i dag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter at være blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning. Det skete, efter at hans syv uger gamle søn i går blev indlagt med svære skader flere steder på kroppen.

Faderen er sigtet for drabsforsøg, subsidiært vold under særdeles skærpende omstændigheder, oplyser efterforskningsleder Jørgen Lauritsen.

- Han er sigtet for at have rystet og slået barnet, uddyber Jørgen Lauritsen over for Ekstra Bladet.

Midt- og Vestjyllands Politi fik i går kl. 11.48 en anmeldelse fra Regionshospitalet i Herning om, at en syv uger gammel dreng netop var blevet indlagt med svære skader i hovedet.

Faderen afleverede selv sønnen på hospitalet og han forklarede over for sundhedspersonalet, at han havde været alene hjemme med sønnen, da drengen var faldet i hjemmet.

Babys tilstand stadig kritisk

Politiet iværksatte straks en undersøgelse af forholdet, hvilket førte til, at faren blev anholdt tirsdag klokken 13.00 på familiens bopæl i Vildbjerg. Hændelsen fandt ifølge politiet sted en håndfuld timer tidligere - i tidsrummet mellem klokken 07.15 og 07.45, hvor faren var alene med sønnen i rækkehuset i Herning-forstaden. Hvor moren og en ældre søskende befandt sig, har det ikke været muligt at få oplyst.


I dette hus skulle volde have fundet sted. (Video: Ernst van Norde)

112 - 20. okt. 2015 - kl. 14:40 Far anholdt for vold mod barn

Drengens tilstand ved indlæggelsen på Regionshospitalet i Herning var så kritisk, at han senere tirsdag blev overflyttet til Aarhus Universitetshospital. Hans tilstand er fortsat kritisk nu et døgn efter indlæggelsen, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 27-årige far blev for lukkede døre i grundlovsforhøret sigtet for at have slået sin søn fire til fem gange med flad hånd i maven. Han er desuden sigtet for at have taget fat i nakken af spædbarnet og rusket det.

Ifølge sigtelsen har den lille dreng fået blødninger i begge hjernehalvdele og blodunderløbende mærker som følge af rystelserne i nakken.

Faren virkede rolig, men alvorstynget, da han flankeret af tre betjente ankom til grundlovsforhøret ved middagstid onsdag. Han er cirka 170 centimeter høj, mørkhåret og lettere buttet.

Naboer: 'En indelukket type'

En nabo, som ønsker at være anonym, bemærkede intet usædvanligt tirsdag morgen og formiddag i timerne, inden den syv uger gamle dreng blev indlagt.

- Jeg blev først opmærksom på, at noget var galt, da politiet ankom midt på dagen, siger den mandlige nabo til Ekstra Bladet.

Han og en anden nabo, som også ønsker anonymitet, siger samstemmende, at moren har boet i rækkehuset i et års tid, og at den fængslede far ikke har været fastboende på adressen. Det stemmer med andre oplysninger om, at han arbejder som tømrer i Nordjylland. Faren beskrives af naboerne som 'en indelukket type', mens moren betegnes som sød og venlig.

Politiet tror ikke på farens forklaring om, at sønnen fik kvæstelserne efter et fald i hjemmet. Anklagemyndigheden har dog åbnet mulighed for at neddrosle sigtelsen til den mildere bestemmelse i straffeloven, som omhandler vold under særdeles skærpende omstændigheder.

Den 27-årige far nægter sig skyldig.

Ved du noget? Send besked på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst)