Far sporede sin datters iPhone: Fandt hende voldtaget på mørk og øde mark

To bulgarske mænd er tiltalt for voldtægt i Nordsjælland, hvor offeret blev efterladt på en mark om natten

En far fandt sin 20-årige datter forslået og forkommen på en mark ved Ølstykke i Nordsjælland, efter at hun var blevet voldtaget i en bil.

Den 20-årige vidste ikke, hvor hun var henne, da hun ringede til sin far, men han fandt frem til datteren ved at bruge funktionen 'Find My iPhone' i hendes iPhone.

Funktionen bruger telefonens gps og kan med stor nøjagtighed vise, hvor en iPhone befinder sig. Faderen kørte efter kort-anvisningerne og fandt sin chokerede datter på marken.

Voldtægten skete ved 01-tiden natten til den 25. september sidste år, og på fredag stilles to bulgarske mænd på 31 år for retten i Hillerød, hvor de er tiltalt for voldtægten.

Se også: 20-årig kvinde blev slået inden voldtægt

Ifølge tiltalen begik den ene 31-årige bulgarer voldtægten på bagsædet af bilen, mens den anden var chauffør.

Chaufføren rørte ikke pigen, men han er alligevel tiltalt for medvirken til voldtægten, blandt andet fordi han intet gjorde for at stoppe forbrydelsen, mens den skete. Bulgarerne nægter sig skyldige.

Slået og holdt fast
Mændene var til den samme fest som den 20-årige i en privat lejlighed. Hun kendte dem ikke i forvejen, men tog imod et lift. Den 20-årige var stærkt beruset med en promille på 2.07. Det udnyttede bulgarerne, lyder tiltalen.

Pigen var ude af stand til at modsætte sig handlingen, da hun sad på bagsædet i bilen sammen med den ene bulgarer. Han gav hende, ifølge tiltalen, flere slag i ansigtet og holdt hende fast omkring munden og ansigtet, mens han gennemførte voldtægten.

Se også: 20-årig voldtaget i bil: Fundet forslået og forkommen på mark

Politiet var i starten på bar bund i sagen, men knapt syv uger efter voldtægten blev de to bulgarere anholdt og varetægtsfængslet.

Politiet fik kortlagt den 20-årige færden takket være teleoplysninger fra hendes iPhone og fandt frem til deltagerne i den fest, hvor bulgarerne havde været til stede.

Den ene af bulgarerne skal have erkendt overfor den anden, at han havde haft samleje med pigen.

Da bulgarerne blev varetægtsfængslet lagde dommeren vægt på pigens tilstand, da politiet kom til stedet, og at personundersøgelsen på Rigshospitalet viste tegn på vold.

Straffen for voldtægt er blevet skærpet, og hvis bulgarerne bliver fundet skyldige risikerer de op mod fire års fængsel. Sagen er ikke rejst som nævningesag, så anklageren kan ikke påstå mere end fire års fængsel.

Bulgarerne kræves også udvist og dømt til at betale erstatning til den 20-årige.

Retten i Hillerød har afsat to dage til retssagen, hvor der skal afhøres en del vidner, blandt andre de som deltog i festen forud for voldtægten. Hele retssagen skal tolkes.

Det er uklart præcist, hvad de to bulgarere foretog sig i Danmark. De havde formentlig været i landet et par måneder forud for voldtægten.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere