Far til forsvunden datter: Fra nu af giver vi hinanden et ekstra knus

To børnehavebørn forsvandt torsdag fra en udflugt til Thorup Strand. Far takker hele byen for hjælp til at finde dem

Nadia fik torsdag sat en større eftersøgning i gang, da hun sammen med en jævnaldrende kammerat forsvandt fra sin børnehave på en udflugt. (Video: René Schütze)

En større eftersøgning blev torsdag sat i gang ved Thorup Strand, efter at to børn var forsvundet fra deres børnehavegruppe, der var på tur fra Aalborg til en naturlegeplads i byen.

Efter selv at have ledt efter børnene i en halv times tid, vurderede pædagogerne, at der skulle ringes efter mere hjælp hos politiet. Vagtchef Per Vagn Nielsen rekvirerede både hjælp fra Søværnets varmesøgende helikopter, ligesom flere hundepatruljer blev sendt af sted.

Samtidig gik omkring 100 lokale borgere i gang med at søge i området, hvor der både er klitter og plantage, som strækker sig mange kilometer mod syd og vest.

I næsten tre timer var eftersøgningen forgæves, indtil en mand i bedstefar-alderen opdagede to børn gå sammen i et grønt område tæt på bebyggelsen Blåbærstien i Vester Thorup.

112 - 27. aug. 2015 - kl. 18:15 To fire-årige børn forsvundet: Fundet igen

Datter er ikke i børnehave i dag
Tommy Rasmussen er far til Nadia, som er et af de to børn, der i går forsvandt. I dag har han givet sine tre børn fri, og bedt dem blive hjemme og hygge med hinanden.

- De er hjemme i huset og hygger max med hinanden, forklarer Tommy Rasmussen, der desværre ikke kan være hjemme og hygge med sine børn, da han var nødt til at tage på arbejde.

Den dramatiske hændelse vil fremover betyde, at familien bruger lidt længere tid på at sige farvel til hinanden om morgenen.

- Fremover vil vi nok give hinanden et lidt længere kram om morgenen, forklarer Tommy Rasmussen.

Nadia, her omgivet af sin mor Randi, sin far Tommy og sin bror og søster Christian og Maja, blev centrum for et mindre drama, der heldigvis endte lykkeligt. (Foto: René Schütze)
Nadia, her omgivet af sin mor Randi, sin far Tommy og sin bror og søster Christian og Maja, blev centrum for et mindre drama, der heldigvis endte lykkeligt. (Foto: René Schütze)
 

Han er ikke vred på de pædagoger, der i går mistede Nadia og et andet barn af syne. Han mener, at det kunne være sket selv for ham.

- Jeg er ikke sur på pædagogerne. De har gjort det så godt, de kunne. Der er så meget højt grønt derude, at jeg også godt selv kunne have mistet et barn af syne, hvis det var mig, forklarer han.

Datteren skal i børnehave igen på mandag, og institutionens udflugter må hun også gerne deltage i fremover.

Tommy Rasmussen nåede slet ikke at tænke eller mærke de følelser, der kom op, da han fik besked om sin datters forsvinden.

-Jeg nåede ikke at tænke, jeg løb bare ud i bilen, greb fat i gps'en og trykkede sømmet i bund, forklarer han.

Det var en 60-årig mand, der fandt de to børn. (Foto: Ekstra Bladet) 112 - 27. aug. 2015 - kl. 19:52 Forsvundne børn: Nej, vi var ikke væk

Hele byen hjalp med at lede
Først da hans datter var fundet, og han kom hjem i sofaen, begyndte følelserne at komme frem. Følelser som han har svært ved at forklarer, men også en dyb taknemlighed over de mange mennesker, der mødte op for at hjælpe med eftersøgningen.

- Pludselig stod der en hel by, som var klar til at hjælpe, det var helt vildt rørende. Jeg skylder den by et kæmpe tak, siger Tommy Rasmussen dagen derpå.

Under eftersøgningen måtte han løbende orientere datterens mor via telefon, da hun ikke selv havde mulighed for at komme og hjælpe med eftersøgningen.

Tommy Rasmussen er hverken sur eller vred på pædagogerne, men han bebrejder politikerne på Christiansborg, fordi de ifølge ham bliver ved med at skære ned på området. Han mener, at hvis der havde været flere pædagoger med på turen, havde risikoen for at et barn kunne forsvinde været mindre.