Far til forsvundne Thomas: Jeg har mistet tilliden til politiet

TRAGEDIE MED SLAGSIDE: - Politiet har virket uprofessionelle i eftersøgningen af vores søn, mener Michael Stralner, far til den forsvundne Thomas Mikkelsen Stralner

Falck har vendt tommelfingeren ned ad i forhold til at indsætte dykkere, som skal lede efter forsvundne Thomas Mikkelsen Stralner på bunden af Randers Havn grundet vejr- og sigtbarhedsforhold. Den savnede 19-åriges far, Michael Stralner, håber nu, at frivillige dykkere, der kan operere med sonar, vil melde sig i eftersøgningen af hans søn. (Privatfoto)
Falck har vendt tommelfingeren ned ad i forhold til at indsætte dykkere, som skal lede efter forsvundne Thomas Mikkelsen Stralner på bunden af Randers Havn grundet vejr- og sigtbarhedsforhold. Den savnede 19-åriges far, Michael Stralner, håber nu, at frivillige dykkere, der kan operere med sonar, vil melde sig i eftersøgningen af hans søn. (Privatfoto)

Ondt har i den grad gjort ondt værre for forældrene til den forsvundne Thomas Mikkelsen Stralner, som siden overvågningsbilleder fra havnen i Randers lørdag morgen klokken 04.43 fangede et sidste livstegn fra deres 19-årige søn, har siddet på nåle i deres hjem i Nordjylland.

Torsdag middag blev den aktive del af politiets eftersøgning foreløbig indstillet. Men håbet om at se sønnen i live lever selvfølgelig stadig hos de pårørende, som samtidig er fuldt bevidste om, at risikoen for, at Thomas Mikkelsen Stralner er faldet i havnen og druknet, er meget stor.

Men som om det ikke skulle være nok, så har den forsvundne HF-elevs far, Michael Stralner, siden han var med til at anmelde sønnens forsvinden mandag morgen, været stærkt utilfreds med politiets håndtering af sagen.

Se også: Håb for Thomas svinder

- Jeg har mistet tilliden til politiet, som har virket direkte uprofessionelle fra begyndelsen. Ingen har holdt os underrettede om noget, og vi har skullet have alle vores informationer om eftersøgningen igennem medierne, siger Michael Stralner til Ekstra Bladet.

Han fortsætter:

- Politiet fik indleveret min søns mobiltelefon tirsdag eftermiddag og nu, to døgn senere, er den stadig ikke låst op. Det har jeg lige fået at vide af Hans Christian Mortensen fra Østjyllands Politi (torsdag eftermiddag). Begrundelsen er, at de skal sikre telefonens data i Aarhus, og det er fair nok, men hvorfor blev telefonen ikke sikret for flere dage siden. Der kan jo være vigtige informationer, som i yderste konsekvens kan være forskellen på liv og død.

 

Far: Hørte intet fra politiet i to døgn

Kriminalassistent Hans Christian Mortensen, Østjyllands Politi, har været den operative leder af eftersøgningen, og han har ifølge sin kollega, politikommissær Vagn Martinussen, ringet flere gange forgæves til Michael Stralner i løbet af tirsdag. Desuden har Hans Christian Mortensen - ifølge Vagn Martinussen - også indtalt besked på farens telefonsvarer tirsdag.

Foreholdt denne oplysning svarer Michael Stralner, at han først i går, onsdag, har modtaget opkald og besked på sin telefon fra Østjyllands Politi og Hans Christian Mortensen.

Se også: Thomas forsvandt efter bytur: Han er formentlig druknet

- Vi skulle i mere end to døgn efter vores anmeldelse mandag have vores informationer om eftersøgningen af vores søn igennem medierne eller via de frivillige hjælpere i Missing People. Jeg ved godt, at politiet er pressede, og at de ofte er nødt til at prioritere deres ressourcer, men jeg fatter ikke, at de ikke er i stand til at være mere menneskelige og professionelle i en sag som den her, siger Michael Stralner med henvisning til, at han, hustruen og Thomas´ tre søskende sammen med flere andre pårørende er utroligt påvirkede af situationen.

- Jeg ved, at vi er ømskindede og selvfølgelig enormt pressede lige nu, men det rokker ikke ved, at offentligheden bør vide, hvor dårligt vi er blevet behandlet. Jeg håber virkelig ikke, at andre pårørende i lignende situationer har oplevet noget tilsvarende, siger Michael Stralner.

Politiet: Vi har et dilemma

Politikommissær Vagn Martinussen, Østjyllands Politi, forstår udmærket den frustrerede fars reaktion, men han fastholder, at politiet har fulgt de faste procedurer i sagen, som begyndte med Thomas Mikkelsen Stralners forsvinden efter en bytur i Randers for en uge siden.

- I disse sager er der en naturlig og forhøjet risiko for, at pårørende bliver utilfredse med vores ageren, og det forstår jeg godt, siger Vagn Martinussen og tilføjer, at hvis én af hans egen nærmeste var forsvundet, så ville han også mene, at alt skulle sættes ind på at finde vedkommende.

- Men vi er altid nødt til at tackle opgaverne ud fra en bredere betragtning, hvor vi også skal vurdere, hvorvidt eksempelvis dykkere i havnen på dette tidspunkt og under disse vejrforhold giver mening. Det mener vi ikke, som forholdene er nu.

Se også: 19-årig forsvundet i fire dage: Hvor er Thomas?

- Hvorfor melder I ikke ærligt ud, at risikoen for, at Thomas er druknet og først kommer til syne i havoverfladen om flere uger, er så stor, at I ikke gør mere lige nu?

- Vi har også sagt, at det er vores reélle og værste frygt lige nu. Ikke mindst fordi vi desværre har set flere skræk-eksempler de senere år på berusede unge mænd, som er faldet i en havn og er druknet.

- Der er altid et dilemma i disse sager for os. Hvis vi på dag 1 melder ud, at vi finder det overvejende sandsynligt, at en savnet person er druknet, og vi så finder personen på dag 2 eller 3 i en baggård, så er det også et problem, siger Vagn Martinussen.

Hvis du har set eller hørt noget, som kan være en hjælp i eftersøgningen af Thomas Mikkelsen Stralner, så kan du henvende dig på telefonnummer 114.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere