Fars tragiske farvel: 45 minutter senere døde lille søn

Tre års kamp for at få sandheden frem: Peter Atkinson fra Australien har valgt at offentliggøre en lang række fotografier fra de sidste minutter med sin lille søn Darcy

Foto: Privat/Peter Atkinson
Foto: Privat/Peter Atkinson

Billedet af den lille bevidstløse dreng i hospitals-sengen, omfavnet af sin ulykkelige far, har skabt stor opmærksom i Australien.

For fotografiet er det sidste fysiske minde, som Peter Atkinson har af sin søn.

45 minutter senere slukkede lægerne på The Children's Hospital i Westmead for respiratoren, der holdt den kun to-årige søn Darcy kunstigt i live.

Den lille dreng var så hjerneskadet, at lægerne intet kunne gøre for at hjælpe ham.

Kræver sandheden frem
Peter Atkinson har valgt at offentliggøre en lang række fotografier fra de sidste minutter sammen med Darcy, efter at han i tre år forgæves har kæmpet for at få sandheden om sønnens død opklaret.

- Ingen er endnu blevet holdt ansvarlig for Darcys død. Jeg håber, at nogen nu vil stå frem og fortælle, hvad de ved, siger den frustrerede far til blandt andet Sydney Morning Herald.

Foto: Privat/Peter Atkinson
Foto: Privat/Peter Atkinson
 

Omstændighederne omkring drengens død tilbage i december 2012 er da også dybt mystiske.

Darcys forældre var skilt og den lille dreng blev passet af moderens nye kæreste.

Indlagt med blå mærker
På et tidspunkt er der sket noget, som endte med at koste Darcy livet. Men hændelsesforløbet er fortsat uklart.

Det ligger dog fast, at Darcy blev indlagt på hospitalet efter at moderens kæreste havde tilkaldt en ambulance. Drengen var bevidstløs og havde en voldsom hjerneskade. Lægerne konstaterede også, at der var buler og blå mærker på Darcys arme, ben og øre.

- Der er tale om skader, som blev påført min søn, fastholder Peter Atkinson.

Under et rets-forhør har en retsmediciner tidligere forklaret, at drengen blev obduceret efter sin død. Han fastslog, at Darcy var hjerneskadet og han havde også vand i lungerne.

En lang række mulige scenarier er herefter blevet rullet op:

Darcy blev kvæstet, fordi han padlede på et bræt sammen med moderens kæreste. Han slugte store mængder vand efter at var faldet i kærestens svømmepøl. Han var muligvis faldet ud af sengen den pågældende morgen.

Fået slag i baghovedet
En af de behandlende læger, Barry Wilkins, har ifølge Sydney Morning Herald forklaret, at der var stærke indikationer på, at drengen var blev angrebet og slået.

- Han har fået et slag i baghovedet, forklarede lægen.

Retsmediner Hugh Dillon har fastslået, at hvis Darcy blev udsat for fysisk vold, så er det umuligt at sige, hvornår det skete og hvem der slog drengen.

- Disse problematiske og mistænkelige omstændigheder er stadig ikke opklaret, har retsmedicineren forklaret ifølge Sydney Morning Herald.

Blevet far igen
Den ulykkelige far lægger ikke skjul på, at han har en klar fornemmelse af, hvad der er sket med hans søn. Men af hensyn til lovgivningen kan han ikke sige det offentligt.

Der er ingen sigtede i sagen.

- Vi har vores formodninger om, hvad der skete. Men ingen svar. Vi håber, at de der ved, hvad der skete, nu står frem og fortæller det, siger Peter Atkinson.

Foto: Privat/Peter Atkinson
Foto: Privat/Peter Atkinson
 

Også Darcys mor har offentligt sagt, at hun ønsker at komme til bunds i, hvad der kostede hendes lille søn livet.

Peter Atkinson bor i dag i Melbourne, hvor han har fundet en ny samlever.

Han blev far igen for tre måneder siden.

- Det har været en meget følelsesladet tid. Men vi gør alt for at komme videre og samtidig ikke glemme Darcy, siger Peter Atkinson til Sydney Morning Herald.

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere