FBI undersøger milliardærs selvmord

- Det, som mange af os ønsker at vide, er, hvad vidste Epstein? Det siger New Yorks bogmester, Bill de Blasio

Jeffrey Epstein begik selvmord i sin celle på Manhattan. AP-journalist Kim Mustian udlægger sagen. Video: AP

FBI og justitsministeriet i Washington vil foretage en formel undersøgelse af, hvordan det øjensynligt kunne lykkes for den amerikanske finansmand Jeffrey Epstein at tage sit eget liv i en fængselscelle i New York.

Den 66-årige Epstein var anklaget for menneskehandel og overgreb mod mindreårige piger. Han risikerede at få en dom på 45 års fængsel.

I sidste måned blev Epstein fundet halvt bevidstløs i en detention i New York efter et øjensynligt selvmordsforsøg, og han blev efterfølgende overvåget.

Alligevel blev hans lig lørdag fundet i en celle på Manhattan.

Jeffrey Epsteins krop er blevet transporteret til nærmere undersøgelse. Foto: Jeenah Moon
Jeffrey Epsteins krop er blevet transporteret til nærmere undersøgelse. Foto: Jeenah Moon

Alt for belejligt
New Yorks borgmester, Bill de Blasio, siger ifølge BBC, at 'det er alt for belejligt, at han nu ikke længere vil kunne få andre sat på anklagebænken'.

- Det, som mange af os ønsker at vide, er, hvad vidste han, siger Bill de Blasio, som er en af de demokratiske præsidentkandidater.

- Hvor mange andre millionærer og milliardærer var involveret i Epsteins illegale aktiviteter? Det må undersøges, siger han.

Epstein var født i New York og arbejdede som lærer, inden han blev rig som finansmand. I en årrække var han bedst kendt for sin rigdom og sine forbindelser til nogle af USA's mest magtfulde personer.

Blandt dem, som han havde været på venskabelig fod med, var præsident Donald Trump, tidligere præsident Bill Clinton og Storbritanniens prins Andrew.

Epstein fik ikke tildelt kaution, hvorfor han ventede på sin retssag i myndighedernes varetægt. Foto: Jane Rosenburg/Ritzau Scanpix
Epstein fik ikke tildelt kaution, hvorfor han ventede på sin retssag i myndighedernes varetægt. Foto: Jane Rosenburg/Ritzau Scanpix
 

Efter Epsteins opsigtsvækkende død kan disse relationer nu få politisk betydning.

Den højreorienterede komiker og kommentator Terrence Williams har på Twitter antydet en konspirationsteori om, at Epstein havde belastende informationer om Bill Clinton.

- Yeah right, hvordan kan det ske, står der i opslaget, hvor Williams også bruger hashtagget "#ClintonBodyCount".

Hashtagget bliver ofte brugt af inkarnerede konspirationsteoretikere og modstandere af Bill og Hillary Clinton. Det skriver det amerikanske medie NBC.

Anklaget for at have sexslave
Ifølge retsdokumenterne skulle den kendte finansmand have været involveret i op til flere sager om piger under den seksuelle lavalder, der er blevet brugt som sexslaver.

Virginia Roberts Giuffre er en af kvinderne, som anklagede Epstein for at have holdt hende som en 'teenage sexslave', skriver CNN.

Statsadvokat for Syddistriktet i New York, Geoffrey Berman fremlagde 8. juli anklagerne mod milliardæren.
Statsadvokat for Syddistriktet i New York, Geoffrey Berman fremlagde 8. juli anklagerne mod milliardæren.

En britisk kvinde kaldet Ghislaine Maxwell skulle have hjulpet til med at finde de unge piger samt prominente kunder til dem, heriblandt prins Andrew, hertug af York.

Få hjælp her

Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, man nogle gange får i sit liv.

Hos Livslinien kan du - alle årets dage i tidsrummet fra klokken 11-05 - få en rådgivende samtale. Du er anonym og må gerne ringe flere gange.

Telefonnummeret er 70 201 201. Du kan også chatte og skrive til Livslinien her.

Der er udover Giuffre en anden kvinde i retsdokumenterne, som også fortæller at have udført seksuelle akter på prins Andrew. Det britiske kongehus har dog afvist alle anklager. I en pressemeddelelse skriver de:

'Det her vedrører procedurer i USA, hvor hertugen af York ikke er en part. Enhver hentydning til upassende omgang med mindreårige er kategorisk forket.'