Fem personer såret under kontroversiel festival

På første dagen af den kontroversielle festival San Fermín i den spanske by Pamplona er fem personer kommer til skade

Løbernes øjne fyldes både med frygt og eufori, når der sprintes om kap med de tunge dyr. Foto: Susana Vera / Ritzau Scanpix
Løbernes øjne fyldes både med frygt og eufori, når der sprintes om kap med de tunge dyr. Foto: Susana Vera / Ritzau Scanpix

En person er blevet stanget, mens fire andre er kommet til skade under det kontroversielle tyreløb ved festivalen San Fermín i den spanske by Pamplona.

Det skriver BBC.

Løbet i det nordlige Spanien tiltrækker hvert år mere end 2000 deltager og omkring 1.000.000 besøgende. Der løbes hver dag i løbet af den ugelange festival .

Ruten ligger i Pamplonas smalle gader og slutter i Pamplonas tyrefægterarena fra 1852, hvor alle de 12 tyre bliver dræbt.

Se også: Spansk tyrefægter stanget ihjel

Mange dødsfald
Det vides ikke, hvornår selve traditionen med tyreløbet startede, men der findes beretninger tilbage fra 1700-tallet, hvor begivenheden allerede var veletableret.

Siden 1925 har i alt 15 personer mistet livet ved løbet, mens flere tusinde er kommet til skade. Senest i 2009 omkom en 27-årig spansk mand, da han blev stanget i nakken.

Den ugelange festival slutter 14. juli.

Se også: Lang og pinefuld død: Ko dræbt med 65 cm lang gren

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere