Fem trafikdrab i weekenden - en højresvings-ulykke

Fem personer er omkommet i trafikulykker fra fredag til søndag

En cyklist er dræbt ved en højresvingsulykke i Rødovre. Foto: Kenneth Meyer
En cyklist er dræbt ved en højresvingsulykke i Rødovre. Foto: Kenneth Meyer

Det har været en særdeles blodig weekend i trafikken.

Fem personer er blevet dræbt, og derudover ligger en 17-årig mand i koma efter en ulykke på en scooter natten til søndag i Frederikshavns-området.

Vagtchef Per Jørgensen fra Nordjyllands Politi oplyser dog søndag eftermiddag, at hans tilstand ikke er forværret. 

Se også: Dreng i koma efter uheld på scooter: Styrtede uden hjelm

De ulykkelige hændelser indtraf første gang fredag aften, hvor to mænd omkom i en bilulykke på Langeland.

Ulykken skete på Snødevej nord for Bøstrup. Der var ingen vidner til ulykken, og politiet kan derfor ikke sige noget om, hvordan den er sket.

Se også: To mænd dræbt i trafikulykke

- Det er en patruljevogn, der tilfældigt kommer forbi ulykkesstedet klokken 19.07, forklarer vagtchef Torben Jacobsen fra Fyns Politi.

To dræbt på Mors
Lørdag aften klokken 20.54 fik Midt- og Vestjyllands Politi en anmeldelse om to personer, der blev dræbt i en større trafikulykke på Mors.

Se også: Stor trafikulykke: To personer dræbt

Den alvorlige ulykke skete i forbindelse med en overhaling.

Her ramte en bil en forankørende bil i forbindelse med, at førstnævnte ville overhale, og derefter fortsatte bilen over i modsatte vognbane, hvor en tredje bil blev ramt.

Både en 53-årig mand, der sad på bagsædet af den overhalende bil, og en 30-årig kvinde, der sad alene i den bil, der kørte i modsatte vejbane, blev dræbt. Begge to er bosiddende på Mors.

Dræbt i højresvings-ulykke
Søndag eftermiddag blev en mandlig cyklist erklæret død efter en alvorlig trafikulykke ved Roskildevej og Tårnvej i Rødovre, efter han var stødt sammen med en lastbil i en højresvingsulykke.

Højresvingsulykker:
Højresvingsulykker:
 

En cyklist er dræbt ved en højresvingsulykke i Rødovre. Foto: Kenneth Meyer 112 - 11. jun. 2017 - kl. 12:55 Cyklist dræbt i højresvingsulykke

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

- Kort fortalt, så får vi klokken 12.30 en anmeldelse om et færdselsuheld på Roskildevej. Det skete ved ind - og udkørselen til Circle K Tankstation ude ved Tårnvej, hvor en cyklist og en lastbil er kørt sammen.

- Lastbilen foretager et højresving, og cyklisten kommer ind under lastbilen og bliver trukket under lastbilen op til tyve meter, efter hvad vi vurderer, siger vagthavende hos Københavns Vestegns politi.