Fem unge dømt: Dukkede op til fødselsdagsfest og tæskede gæster

Var ikke inviteret til fest, hvor de endte med at begå vold mod gæster

Fem unge mænd på 17-18 år blev mandag dømt for grov vold, som de begik ved en 16 års fødselsdagsfest i Hedensted 27. maj.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressmeddelelse.

De fem unge mænd var ikke inviteret til festen, men alligevel dukkede de uanmeldt op i løbet af aftenen.

Selvom den 16-årige fødselar og hans 16-årige kammerat bad gruppen om at forlade festen, nægtede de at forlade stedet, og de gav sig i stedet til at lave ballade og blandt andet danse på bordene.

Det førte til, at fødselarens kammerat diskuterede med en af de ubudne gæster, og det resulterede i, at alle fem unge gav sig til at skubbe den 16-årige omkuld, hvorefter de slog og sparkede ham adskillige gange på kroppen og i hovedet.

Pige fik varig synsskade
Undervejs forsøgte en 16-årig pige at stoppe en af voldsmændene, men han valgte i stedet at slå pigen to-tre gange i hovedet med knytnæve. Ifølge politiet har den 16-årige pige fået en varig synsskade som følge af slagene.

Volden stoppede dog ikke efter selve fødselsdagsfesten.

Således var den 16-årige kammerat til fødselaren 29. juli på vej hjem fra byen i Horsens, da han blev stoppet af en af de fem overfaldsmænd.

Her blev han overtalt til at komme med ind i en nærliggende gyde til en snak, hvorefter voldsmanden blandt andet sagde 'du skal ikke udtale dig i retten' og 'du skal holde din kæft over for folk' og tog kvælertag samt sparkede den 16-årige i maven.

Efterfølgende flygtede den 16-årige og tilkaldte politiet.

Fældet af video
De fem voldsmænd er nu blevet idømt mellem fem og ti måneders fængsel for den omfattende vold. Ifølge politiet blev gerningsmændene blandt andet dømt på baggrund af vidneforklaringer fra festen foruden et snapchat-klip, hvor man kunne høre en mand råbe 'I fucking sparker til'.

En af de nu dømte har syrisk baggrund, hvorfor han blev idømt en 'advarsel', der vil sige, at han risikerer udvisning, hvis han begår kriminalitet på ny.

Ifølge politiet var der forskel i dommene, fordi nogle af de dømte blev dømt for flere forhold, men de dømte også havde forskellige forstraffe.

Alle de dømte udbad sig betækningstid i forhold til en eventuel anke.