Fik 40 dage for lussing i sag om drab

Var oprindeligt sigtet for drab, men slap med mildere straf ved retssag i går

Det var oprindeligt udlagt som drab i sagen, hvor 19-årige Andres Vo Riis – tidligere navn Hamza Samsam – blev ramt af et dødeligt stik i maven den på hjørnet af Guldbergsgade og Møllegade om eftermiddagen 19. maj 2015.

Mandag, fik den ene af de to, der ifølge politiet var involveret i episoden, 40 dages fængsel for sin andel i sagen. Ved retten erkendte den nu 25-årige at han stak den dræbte en lussing. Og det var, hvad han blev dømt for.

Det fortæller den 25-åriges advokat, Jesper Storm Thygesen.

Det er 19-årige Hamza Samsam, der tirsdag eftermiddag mistede livet efter et knivstikkeri på Nørrebro. Den afdøde havde ifølge flere kilder været i Syrien og kæmpe på islamistisk side. Privatfoto 112 - 20. maj. 2015 - kl. 11:59 Knivdræbt fra Nørrebro havde bånd til Syrien-konflikt

Sagen har tidligere været meget omtalt, og der har været luftet forskellige motiver til opgøret.

Ved gårsdagens retsmøde forklarede, den 25-årige, hvordan han og den anden mand i sagen, den pågældende dag tog kontakt til Andres Vo Riis for at købe en klump hash.

Det kom et et kort skænderi, fordi den ene part syntes, den anden spillede smart. Det første til tumult og knivstik, hvor den 19-årige blev stukket i maven.

Det er 19-årige Hamza Samsam, der tirsdag mistede livet efter et knivstikkeri på Nørrebro.
 Privatfoto 112 - 21. nov. 2016 - kl. 14:20 Mistænkt i drabssag på vej hjem efter et år på flugt

Efter episoden flygtede de to mistænkte til udlandet. Manden, der blev dømt i går, flygtede til Jordan. Her kom han hjem i november i fjor.

Den anden mistænkte formodes død. Kilder med indsigt i miljøet fortæller til Ekstra Bladet, at den pågældende druknede i en swimmingpool i Tunesien. Her blev han også begravet.

Begge de mistænkte havde tilknytning til LTF-banden, da episoden udspandt sig.

Men Jesper Storm Thygesen fortæller, at hans klient ikke længere er del af banden.

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen