Fik berygtet rockerklub til Danmark: Fanget ved tilfælde

Grundlægger af rockerklub anholdt i Spanien. Han skylder halvandet års fængsel i Danmark for gammel sag om voldeligt røveri af bil

Grundlæggeren af den første danske Satudarah-afdeling er blevet anholdt i Spanien. Foto: Tariq Mikkel Khan
Grundlæggeren af den første danske Satudarah-afdeling er blevet anholdt i Spanien. Foto: Tariq Mikkel Khan

Manden, der fik rockerklubben Satudarah til Danmark, Nadim Khan, er anholdt i Spanien. Den 37-årige blev ifølge Ekstra Bladets oplysninger anholdt ved en trafikkontrol på dansk anmodning.

Tilbage i efteråret 2015 beskrev BT baggrunden for anholdelsen, der sker, fordi han er udeblevet fra en fængselsafsoning.

Her skylder Khan halvandet år bag tremmer i en sag, der udspandt sig sig for godt ti år siden - i 2007. Sammen med en anden, røvede han dengang en Ferrari til en værdi 2,8 millioner kroner. Offeret blev udsat for vold og truet med en pistol.

Dengang bekræftede efterforskningsleder Lau Thygesen fra Vestegnens Politi overfor BT:

- Vi har et toneangivende medlem af Satudarah, som vi eftersøger til afsoning af en længere fængselsstraf.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev Nadim Khan anholdt for nogle uger siden. Hos Politiet vil man dog ikke kommentere Ekstra Bladets oplysninger.

Sagen blev dengang efterforsket af røveri-afdelingen ved Københavns Politi.

- Jeg har ingen kommentarer til jeres oplysninger omkring en eventuel anholdelse, siger Brian Belling, efterforskningsleder ved Københavns Politi i dag.

Satudarah fik deres første danske afdeling i efteråret 2013. Deres første klubhus var en ejendom på Laurentsvej i Bagsværd, der havde Nadim Khan som ejer.

Dette hus på Laurentsvej husede tidligere Satudarahas første afdeling i Danmark.
Foto: Kenneth Meyer 112 Kommune hoverer: Rockerhus lukket

Kommunen har siden eksproprieret ejendommen. Officielt fordi man vil oprette en vendeplads for lastbiler på grunden - uofficielt fordi man ville have rygmærkefolket ud.

En del af den første Satudarah-afdeling hentede sine medlemmer i gadebanden VHK, der har rødder i Bagsværds Værebro-bebyggelse.

Flere medier, blandt andet Ekstra Bladet, har tidligere beskrevet, hvordan netop Nadim Khan var central figur i VHK-banden. Og, at det var ham, der tog kontakt til Satudarahs hollandske moderklub med henblik på at at blive del af denne rockerklub.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er også Nadim Khans bror, 'Kalle' Khan, del af Satudarahs hierarki.

Ekstra Bladet har kontaktet klubben for en mulig kommentar, men her er man ikke vendt tilbage.