Fik det hele på video: Kim stormede naboens hus og overraskede indbrudstyv

Kim brød ind i sin nabos hus, mens han optog den nervepirrende jagt på indbrudstyven på sin telefon

Kim stormede efter indbrudstyven, da han så ham bryde ind i naboens hus. Video: Privatvideo.

Adrenalinen pumpede gennem kroppen af Kim, efter han opdagede en indbrudstyv snige sig ind i sin nabos hus i Glostrup kort før jul.

Derefter besluttede han sig for at tage tyven på fersk gerning.

Han havde kort forinden kigget udover vejen, hvor han så en mistænkelig person.

- Jeg står i min søns værelse i vores lejlighed, hvor jeg har frit udsyn over til min nabos hus. Der ser jeg en person med det, jeg vil kalde for en roma-påklædning. Han så forhutlet ud med mange lag tøj og en mærkelig farvesammensætning, siger Kim til Ekstra Bladet.

Vild video: Se Kim jagte og fange tyven i sin nabos hus over artiklen

Ekstra Bladet har valgt at bruge dæknavnet Kim, da personen, der anholdte indbrudstyven, ikke ønsker at blive genkendt. Ekstra Bladet er bekendt med mandens rigtige identitet.

Gjorde rygsækken klar
Da Kim syntes, at personen virkede mistænkelig, valgte han at undersøge sagen nærmere.

- Jeg gjorde min rygsæk klar og startede en video på min telefon, så politiet kunne dokumentere, hvad der er sket, siger Kim.

Huset, hvor indbrudstyven havde brudt ind, ligger lige over for brandstationen i Glostrup, som er døgnbemandet.

- Jeg kunne se, at der var tale om et indbrud, og løb så over på brandstationen og spurgte, om drengene var friske på at fange en indbrudstyv. Det var de, siger Kim til Ekstra Bladet.

Brandmændene omringede huset, mens Kim gik ind af den smadrede fordør sammen med en brandmand.

- Jeg var overbevist om, at det, der ville møde mig, var noget, jeg kunne håndtere, fordi jeg havde observeret ham på lang afstand, og han ikke lignede en, der var verdensmester i Kung Fu, siger Kim.

'Ikke i mit nabolag'
Hvad fik dig til at reagere, som du gjorde?

- Jeg tænkte bare, at sådan noget ikke skulle ske i mit nabolag, og det måtte vi sætte en stopper for. Det var lige op til jul, og hvis ikke vi fik stoppet ham, så ville det nok gentage sig. Det kunne lige så godt have været mit hus.

Indbruddet skete 20. december.

Efter lidt tids søgen inde i huset fandt Kim indbrudstyven og fik ham lagt ned på gulvet, hvor han foretog en civil anholdelse.

- Jeg kan hurtigt tyde, at han ikke umiddelbart ønskede at lave udfald. Jeg troede, han var roma, det var derfor, jeg snakkede engelsk, men så hørte jeg, at han talte dansk, siger Kim med reference til, at han i videoen råbte 'This is the police, come out!'.

Gav ham håndjern på
Kim havde pakket håndjern med i rygsækken, fordi han til daglig arbejder som fængselsbetjent.

- Det er mig, der giver ham håndjernene på i videoen, mens brandmanden står og filmer, forklarer Kim, som desuden fandt tyvekoster i tyvens taske, der dog ikke stammede fra det hus, hvor tyven blev fanget.

Kim foretog en civil anholdelse af indbrudstyven klokken 9.23.

Det bekræfter Københavns Vestegns Politi, som også kan oplyse, at indbrudstyven nu er varetægtsfængslet.

- Vi kan bekræfte, at der har været et indbrud derude, at der er en anmelder, som selv har tilbageholdt en indbrudstyv. Tyven er nu varetægtsfængslet, siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, Lars Guldborg.

Nabo blev jublende glad
Danske Janeth Lauridsen ejer det hus, hvor indbruddet skete, sammen med sin mand. De lejer huset ud, men ingen af de tre personer, der bor i huset for tiden, var hjemme, da episoden fandt sted.

Derfor er 'naboen', som altså ikke selv bor i huset, meget taknemmelig for Kims indsats.

- Jeg er rystet over, at sådan noget sker, men vi er jublende glade for at have sådan nogle gode naboer i området, siger Janeth Lauridsen til Ekstra Bladet.

Hun er samtidig imponeret over den indsats, Kim præsterede.

- Men jeg kunne forstå på politiet, at han er en mand, der ved, hvad han gør, siger hun.

Janeth Lauridsen har sammen med sin mand efterfølgende sagt personligt tak til både brandmændene og Kim for deres indsats og givet dem en lille gave som belønning.

Kim kendte gerningsmanden
Indbrudstyven, der måtte opgive sin jagt på tyvekoster, var i forvejen kendt af politiet, og Kim havde da også set ham før.

- Han er en kending, så jeg har set ham før i fængslet, og jeg har også set ham efterfølgende, fordi jeg arbejder som fængselsbetjent, fortæller Kim.

Han husker, at han selv og indbrudstyven i hvert fald har truffet hinanden én gang, efter at Kim anholdte tyven.

- Jeg åbnede døren for ham på et tidspunkt, hvor han skulle på toilettet, men han kunne ikke genkende mig, siger Kim.

Indbrudstyven har endnu ikke fået sin dom.

Kim er ikke den eneste, der har taget sagen i egen hånd, efter at have set en indbrudstyv i sin nabos hjem. Nytårsaften omringede naboer en indbrudstyv, så han ikke kunne komme ud af det hus, han havde tænkt sig at stjæle fra.

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere