Fik fem års fængsel for drabsforsøg: - Jeg vil have en strengere straf

En 53-årig mand mente ikke, at han var blevet straffet hårdt nok i forbindelse med et drabsforsøg på sin kone

Det var en usædvanlig udmelding, som en 53-årig mand kom med torsdag, da han var tiltalt i Helsingør Byret.

Han mente ikke, at de fem års fængsel, som han blev idømt for et drabsforsøg på sin kone, var en hård nok straf. Han ville derfor anke dommen til landsretten.

Det skriver Helsingør Dagblad og Frederiksborg Amtsavis, som var tilstede i retten torsdag under det kun 40 minutter lange retsmøde.

-  Jeg vil gerne anke dommen straks. Jeg ønsker en strengere straf. Det er ærgerligt, at dødsstraffen er afskaffet. Jeg burde halshugges eller komme på hjul og stejle foran rådhuset eller Kronborg, indtil mine knogler er pillet rene, lød det fra den dømte ifølge Frederiksborg Amtsavis.

Den nu dømte erkendte drabsforsøget, som foregik den 14. juli 2017 i familiens hjem i Helsingør.

Den 53-årige havde i længere tid forberedt at dræbe sin kone og bagefter sig selv på grund af den uholdbare økonomiske situation.

Men selvom han slog kvinden hårdt i hovedet med en hammer, så slap hun med kraniebrud og fraktur over det ene øje. Han forsøgte desuden at tage livet af sig selv, men det lykkedes ikke.

Drabsforsøget skete samme dag, som fogeden kom for at sætte parret ud af deres lejlighed. Den 53-åriges hustru vidste ikke, at parrets økonomiske situation var så dårligt, så hun begyndte straks at græde.

Og her slog det klik for den 53-årige.

- Jeg kan ikke holde den lyd ud, forklarede han i grundlovsforhøret ifølge Sjællandske.

Den 53-åriges forsvarsadvokat fik dog sin klient overtalt til at udbede sig betænkningstid med hensyn til et ankespørgsmål.