Fik smadret luksus-bil i p-kælder: 'Ingen gider se på videoovervågningen'

Oliver Lawson betalte for at have sin bil parkeret i sikkerhed i et p-hus på Østerbro, men fandt den fuldstændig smadret - nu står han ærgerlig og magtesløs tilbage

Oliver Lawson er forarget over, at politiet ikke gør mere for at finde den eller de, der har knust ruderne på hans bil. Foto: Mogens Flindt og Privat
Oliver Lawson er forarget over, at politiet ikke gør mere for at finde den eller de, der har knust ruderne på hans bil. Foto: Mogens Flindt og Privat

Har du oplevet at være udsat for eksempelvis tyveri, indbrud eller hærværk, hvor politiet ikke har efterforsket sagen aktivt? Tip os på mail eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Det var en drengedrøm, der gik i opfyldelse, da 23-årige Oliver Lawson for knap tre uger siden købte en hvid Audi A5 Cabriolet, der kostede 460.000 kroner som brugt - 780.000 kroner fra ny.

Derfor blev han også ekstra rasende, da han fredag aften fandt sin bil med ruderne smadret og ridser på siden, ligesom også en Range Rover i kælderen var blevet ødelagt.

Ikke mindst fordi han netop havde betalt ekstra penge for at parkere den i One Parks aflukkede parkeringskælder tæt på Nordhavn Station på Østerbro i København, hvor de skriver på hjemmesiden, at bilen er i trygge og sikre rammer og er sikret med døgn-videoovervågning.

Oliver Lawson, der er restaurantchef på en Østerbro-restauranten og også tjener nogle penge som model, kontaktede straks Københavns Politi for at anmelde hærværket, men de meddelte, at de ikke havde ressourcer til at komme ud.

Chokerende og tankevækkende
Heller ikke video-overvågningen fra p-kælderen, der måske kunne afsløre gerningsmanden eller -mændene, er blevet sikret.

Omvendt var meldingen fra One Park, ifølge Oliver Lawson, at de ikke ville sikre videoovervågning, medmindre politiet beder om det.

Det får Oliver Lawson til at føle sig magtesløs.

- Jeg synes, det er chokerende og tankevækkende, at vi lever i et samfund, hvor man køber en dyr bil, og så gider politiet ikke rejse sig op og undersøge, om der er noget på video-overvågningen, siger Oliver Lawson.

Han undrer sig også over, at One Park bryster sig med, at de tilbyder trygge og sikre rammer med video-overvågning, når det alligevel ikke bliver brugt.

Oliver Lawsons luksusbil nåede kun at stå i parkeringskælderen i to et halvt døgn, før ruderne blev smadret. Foto: Mogens Flindt
Oliver Lawsons luksusbil nåede kun at stå i parkeringskælderen i to et halvt døgn, før ruderne blev smadret. Foto: Mogens Flindt
 

- Ham, der solgte mig abonnementet, sagde, at der aldrig skete noget, siger han og fortæller, at han, da han stod på stedet med sin far, fik at vide af en vagt, at de oplever mange problemer med unge, der har en truende adfærd på stedet.

Det billede kan Kadja Nielsen, der er marketingskoordinator i One Park, ikke nikke genkendende til.

- Vi har ikke tidligere oplevet problemer med hærværk i Nordhavn. Parkeringshuset har både port med dertilhørende fjernbetjening, bemanding i dagstimerne af ejendomsservice og vagttilsyn, så vi kategoriserer det som et trygt sted at parkere sin bil, skriver hun i et mailsvar.

Sagen er 'lagt til reol'
Hun skriver også, at selskabet gerne vil hjælpe med overvågningsmaterialet.

- Med hensyn til Olivers sag er det selvfølgelig rigtig ærgerligt, og vi vil meget gerne samarbejde med både forsikringsselskab og politiet i forhold til at udlevere videoovervågning, og hvis de skal bruge andet materiale.

Det har, på trods af en forespørgsel, ikke været muligt at komme i telefonisk kontakt med Kadja Nielsen.

På et opfølgende spørgsmål om, hvorvidt hun kan bekræfte meldingen fra One Park var, at de ikke vil sikre videoovervågning, medmindre politiet beder om det, og om Oliver Lawson kan være sikker på, at det stadig eksisterer, skriver hun:

- Vi følger personregisterloven i forhold til, hvor længe vi gemmer videoovervågning. Vi må ikke udlevere videoovervågningen til Oliver som privatperson, men som jeg allerede har kommenteret, vil vi gerne samarbejde med både politiet og forsikringsselskabet.

Den ødelagte Audi er nu på værksted, og de knuste ruder er fjernet. Foto: Mogens Flindt
Den ødelagte Audi er nu på værksted, og de knuste ruder er fjernet. Foto: Mogens Flindt

Københavns Politi bekræfter, at de har modtaget en anmeldelse, men de har registreret sagen som tyveri fra personbil og ikke hærværk. Den er derefter lagt 'til reol i deres system', som det kaldes.

- Det vil sige, at når der er kapacitet til det, så tager man sagerne frem og ser, hvad der er af efterforskningsmuligheder her. I den tid her, hvor det hele er så anspændt med trusler, bevogtninger og tilsyn, så prioriteres den ind i det sagsarbejde, vi har. Selv om det er meget irriterende at få knust en rude, for det er jo en fin bil, så er der ikke nogen mennesker, der har lidt skade, siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen.

Oliver Lawson har boet på Østerbro hele sit liv. Han ærgrer sig over, at man ikke kan få lov til at købe en flot bil, uden at den bliver ødelagt. Foto: Mogens Flindt
Oliver Lawson har boet på Østerbro hele sit liv. Han ærgrer sig over, at man ikke kan få lov til at købe en flot bil, uden at den bliver ødelagt. Foto: Mogens Flindt
 

- Forstår du, at man som borger bliver frustreret over, at man ikke kan have sin bil i fred - og at videoovågning ikke bliver sikret?

- Det er klart, at sådan noget med hærværk og tyveri fra bil er da rigtig irriterende, og det har jeg fuld forståelse for, men der kan bare også være sager, der bliver prioriteret højere, siger han og tilføjer:

- Og så vil jeg rigtig gerne sige, at nu er det jo juleindkøbstid: Lad nu være med at tage på julegaveindkøb, købe gaver, lægge dem på bagsædet og gå ud og købe nye julegaver. For det er simpelthen en 'kom og tag mig'- etiket. Lås dem ned i bagagerummet, så der ikke er noget, der er synligt i kabinen.

Oliver Lawson siger, at han ikke havde nogle pakker liggende i bilen, der kunne friste. Han får penge fra forsikringen, men skal stadig betale en selvrisiko. Men det er mest frustrationen, der nager ham.

- Jeg står tilbage med en øv-følelse i maven. Kan det virkelig være rigtigt, at man er nødt til at sælge sin bil, fordi man ikke kan have den i fred, spørger han.

279 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen