Fire anholdt efter flere skudepisoder i rockermiljøet

Tre mænd og en kvinde med relationer til Satudarah fremstilles i grundlovsforhør senere i dag

Fire personer med relationer til rockergruppen Satudarah blev i går ved frokosttid anholdt i henholdsvis Næstved og København.

Det oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelserne skete i forlængelse af politikredsens omfattende efterforskning efter skyderierne i blandt andet Næstved i efteråret 2016.

De tre mænd og en kvinde vil blive fremstillet i grundlovsforhør i dag ved retten i Næstved.

'De er alle sigtet for overtrædelse af Straffelovens §192a , som omhandler skærpende omstændigheder med våben i det offentlige rum', står der i pressemeddelelsen.

Se også: Politiet slår til mod rockermiljøet: To anholdt

12 sigtet efter flere skudepisoder
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har gennem en længere periode foretaget anholdelser og sigtet en del personer med relationer til rockermiljøet efter en længere periode i 2016 med uro i rocker-bandemiljøet omkring Næstved.

Ifølge politiet har efterforskerne siden de voldsomme skudepisoder særligt i september og oktober måned beslaglagt seks skydevåben og sigtet i alt 12 personer.

Politiet er massivt til stede foran retsbygningen, hvor to teenagere med tilknytning til Bandidos netop nu fremstilles i grundlovsforhør. Foto: Per Rasmussen 112 - 15. okt. 2016 - kl. 12:58 Rocker-konflikt og skyderier i Næstved: Teenagere fremstilles i grundlovsforhør

Heraf sidder fem lige nu varetægtsfængslet, tre er på fri fod, men stadig sigtet, og de sidste fire fremstilles i dag.

De mange sigtelser fordeler sig ligeligt mellem personer med tilknytning til enten Bandidos eller Satudarah.

- Det her er et ganske mærkbart signal, vi har sendt til rockergrupperne: Vi tolererer ikke den form for afstumpethed med våben i det offentlige rum. Det skaber utryghed for vores almindelige borgere i politikredsen, siger politiinspektør Kim Kliver om anholdelserne.

Se også: Stort overblik: Kugleregn i blodig oktober

- Der er ingen tvivl om, at vores massive indsats med de mange sigtelser, vil gøre det sværere for rockergrupperne at agere, som vi så det i efteråret. Vi håber, at de forstår budskabet, lyder det fra politiinspektøren, der understreger, at arbejdet i relation til rockergrupperingerne fortsætter med uforandret styrke.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere